Șeful Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din Pitești, prins în flagrant pentru luare de mită

Șeful Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din Pitești, prins în flagrant pentru luare de mită
Sursa Foto: Freepik.com

Șeful Centrului de Reținere și Arestare Preventivă a fost reținut pentru luare de mită. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, au efectuat percheziții domiciliare într-un dosar ce viza infracțiunile de favorizare a făptuitorului și luare de mită într-o instituție publică, scrie g4media.ro.

Șeful Centrului, Ciprian Marangoci, prins în flagrant

Ciprian Marangoci, șeful Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din Pitești, a fost prins în flagrant în timp ce primea de la o persoană aflată în arest preventiv o sumă de 500 euro și un cartuș de țigări. Potrivit anchetatorilor, acestea erau oferite în schimbul unor privilegii acordate persoanelor aflate în detenție, precum suplimentarea numărului de vizite și apeluri telefonice, dar și primirea de pachete cu o greutate mai mare decât limita legală.

Pe lângă faptele legate de luare de mită, Ciprian Marangoci este acuzat că a cerut și primit sume de bani și bunuri de la alte persoane aflate în arest preventiv, condiționând astfel acordarea vizitelor fără a obține acordul procurorului responsabil cu urmărirea penală în cazurile respective.

Acțiunile șefului Centrului de Reținere și Arestare Preventivă aveau drept scop favorizarea persoanelor aflate în detenție, ceea ce ducea la îngreunarea cercetărilor efectuate de către DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism).

Reținerea inculpatului și cererea de arestare preventivă

În urma audierilor, procurorii au dispus reținerea lui Ciprian Marangoci, iar în cursul zilei de 29.07.2023 urmează să fie prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș, cu propunerea de arestare preventivă.

Operațiunea a fost sprijinită de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, asigurând astfel cooperarea între diferitele structuri ale forțelor de ordine.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`