Haos pe calea ferată! Trenurile au întârziat peste 39 de zile într-o singură săptămână / Care sunt motivele

Haos pe calea ferată! Trenurile au întârziat peste 39 de zile într-o singură săptămână / Care sunt motivele
Sursa foto: Arhivă Personală

Călătoriile cu trenul au devenit o povară în această perioadă, după ce, în doar cinci zile trenurile au înregistrat cumulat peste 39 de zile.

În ultimele cinci zile au fost înregistrate peste 18.000 de minute de întârzieri generate de defectarea vagoanelor, locomotivelor, dar și din lipsa garniturilor, potrivit Observator.

Călătoriile cu trenul, o adevărată sală de așteptare

Turiștii au așteptat în gări după trenurile CFR mai bine de 28.000 de minute din cauza infrastructurii feroviare, incluzând instalațiile, accidentele și restricțiile de viteză.

În acest interval au fost înregistrate peste 10.000 de minute de întârzieri din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

La final, dacă adunăm toate întârzierile avem o sumă cumulată de 50.000 de minute de întârziere, adică 40 de zile, asta doar în perioada 20-25 iulie 2023.

Cea mai mare întârziere a fost înregistrată de un tren pe data de 22 iulie, și anume 439 de minute întârziere, adică 7 ore.

Trenurile CFR s-au deplasat cu o viteză redusă pe mai multe rute din cauza temperaturilor extreme

Compania Națională de Căi Ferate (CFR SA) a anunțat că, din cauza temperaturilor extrem de ridicate înregistrate la nivelul șinelor, traficul feroviar pe raza regionalelor București, Craiova, Timișoara, Iași, Galați și Constanța a suferit modificări în zilele de marți și miercuri.

În același comunicat, CFR a precizat că viteza de circulație a fost redusă cu 20-30 km/h față de viteza normală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`