Ion Cristoiu: Criteriile de integritate – Codul comunist al Eticii și Echității Socialiste în variantă postdecembristă

Ion Cristoiu: Criteriile de integritate – Codul comunist al Eticii și Echității Socialiste în variantă postdecembristă
Foto: monitorulcj.ro

 Jurnalistul Ion Cristoiu a ales să vorbească în postarea zilnică de pe blogul personal despre Criteriile de integritate impuse de conducerea PNL celor care vor candida la alegerile locale și parlamentare, precum și la șefii în partid.

Cristoiu a precizat că după o perioadă de la aplicarea Codului Eticii și Echității Socialiste, au fost descoperite două aspecte.

Primul ascpect vizează „Tovarășii promovați care erau întruchiparea perfecțiuni morale”, iar în cel de-al doilea „Mulți Tovarăși îndepliniseră perfect criteriile Codului pînă la promovarea în funcție. După promovare însă , o luaseră razna, profitînd de puterea dată de funcție pentru a se culca cu toate subordonatele”, a punctat Ion Cristoiu.

„Criteriile de integritate pe care vor trebui să le respecte toți candidații PNL îmi permit să atrag atenția c-ar putea ridica aceleași probleme ca și exigențele Codului Eticii și Echității Socialiste”, a mai scris Cristoiu.

Codul Eticiii și Echității Socialiste reprezintă o modalitate prin care erau excluși din funcții cei care erau în conflict cu fost Securitate.

Jurnalistul a mai precizat că ar fi posibil ca „aceste așa zise criterii de integritate sunt o șmecherie prin care vor fi scoși din joc cei care nu sunt văzuți cu ochi buni de Noua Securitate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`