Vară infernală în Grecia: Canicula și incendiile afectează vacanțele românilor (VIDEO)

Vară infernală în Grecia: Canicula și incendiile afectează vacanțele românilor (VIDEO)
Sursa foto: Hepta

Românii care și-au ales Grecia ca destinație de vacanță în această vară, trăiesc un coșmar din cauza caniculei și a incendiilor devastatoare. Mii de turiști și localnici, printre care și români, au fost nevoiți să părăsească plajele, casele și hotelurile și să se refugieze în locuri sigure.

Cele mai mari probleme au fost în insula Rodos, dar au fost afecatate și zone din Atena, Kiotari, Laerma, Lardos și Asklipio. NASA a anunțat că luna iulie 2023 a fost cea mai caldă din istorie, iar valul de căldură extremă a afectat nu doar Grecia, ci întreaga planetă, generând riscuri majore de incendii forestiere în Europa, Statele Unite și China, potrivit lemonde.fr.

Temperaturile au depășit 40°C în ultimele zile, iar situația se așteaptă să se înrăutățească. Locuitorii orașului resimt dificultăți semnificative din cauza căldurii extreme, suferind de epuizare și amețeli.

Departamentul de pompieri din Grecia a descris incendiile ca fiind cele mai dificile cu care s-au confruntat până acum, iar experții avertizează că această tendință îngrijorătoare de creștere a temperaturilor se va intensifica în anul următor, 2024.

Măsuri pentru protejarea populației de caniculă

Siturile arheologice, inclusiv Acropolele din Atena, rămân închise în timpul celor mai toride ore ale zilei până duminică. Au fost deschise camere cu aer condiționat, în special pentru persoanele fără adăpost, iar agentii sunt pe străzi pentru a ajuta pe cei mai vulnerabili. Au fost instalate 150 de puncte de apă pentru animalele fără stăpân, iar un număr special a fost creat pentru a oferi asistență. De asemenea, dronele monitorizează dealurile capitalei pentru a detecta eventuale focare de incendii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`