Ministrul Agriculturii, întâlnire cu procesatorii și comercianții: „Am văzut că un mare lanț de magazine a limitat deja adaosurile comerciale, înaintea datei de 1 august. Îi felicit și le mulțumesc”

Ministrul Agriculturii, întâlnire cu procesatorii și comercianții: „Am văzut că un mare lanț de magazine a limitat deja adaosurile comerciale, înaintea datei de 1 august. Îi felicit și le mulțumesc”
Foto: Facebook / Ministerul Agriculturii

Un mare lanț de magazine a limitat adaosurile comerciale înaintea datei de 1 august, a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu, în contextul întâlnirii pe care a avut-o cu procesatorii și comercianții pentru evaluarea pregătirilor privind limitarea adaosului comercial la produsele alimentare de bază.

Ministrul Agriculturii s-a întâlnit, joi, cu procesatorii și comercianții

Florin Barbu s-a întâlnit, joi, la sediul Ministerului Agriculturii, cu reprezentanții Asociației Marilor Rețele Comerciale din România din sectorul alimentar, reprezentanți ai procesatorilor, ai Consiliului Concurenței și ai Agenției Naționale pentru Administrare Fiscală.

Ministerul Agriculturii susține că, astfel, a fost evaluat stadiul pregătirilor pentru implementarea OUG 67/2023 privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creșterii excesive a prețurilor la unele produse agricole și alimentare, act normativ ce își va produce efectele de la 1 august.

„Dialogul cu dumneavoastră este esențial, atât înainte cât si post implementarea măsurilor incluse în OUG 67, pentru că trebuie să ne asigurăm că românii vor simți cu adevărat efectele benefice ale acestui act normativ. Știu că vremurile sunt dificile pentru toți, de aceea vă mulțumesc încă o dată pentru că ați înțeles că trebuie să facem acest efort comun pentru a-i ajuta pe cei cu venituri mici și medii să suporte mai ușor prețurile la produsele alimentare de strictă necesitate. Am văzut că un mare lanț de magazine a limitat deja adaosurile comerciale, înaintea datei de 1 august. Îi felicit și le mulțumesc. Este o dovadă clară că acest parteneriat pe care ni l-am asumat funcționează și acest fapt îmi dă încredere că mecanismul instituit prin acest act normativ va produce efectele așteptate”, a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Potrivit ministerului, au fost discutate aspecte referitoare la stadiul de armonizare a contractelor aflate în derulare pe lanțul de comercializare, clarificări în legătură cu lista produselor pentru care se vor aplica măsurile prevăzute în actul normativ, precum și modalitățile în care vor fi operate și verificate reducerile de adaos comercial, astfel încât implementarea actului normativ să se producă fără sincope.

„Următoarea întâlnire dintre reprezentanții autorităților, cei ai Asociației Marilor Rețele Comerciale din România și reprezentanții procesatorilor va avea loc în prima săptămână a lunii august, pentru a fi verificat stadiul implementării măsurilor prevăzute în actul normativ, imediat după intrarea în vigoare a OUG 67/2023”, a precizat Ministerul Agriculturii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)