România, împreună cu alte state europene vor să oprească importul de cereale din Ucraina. Motivul din spatele deciziei

România, împreună cu alte state europene vor să oprească importul de cereale din Ucraina. Motivul din spatele deciziei

România cere Uniunii Europene să prelungească interdicţia importurilor de cereale din Ucraina şi după 15 septembrie, când expiră embargoul.

România, împreună cu alte state europene, inclusiv Bulgaria, Ungaria, Polonia și Slovacia, doresc să suspende importul de cereale din Ucraina cel puțin până la sfârșitul acestui an. Aceste țări au adresat o solicitare comună către Comisia Europeană, exprimându-și preocuparea cu privire la anumite aspecte legate de comerțul cu cereale din Ucraina.

Prin teritoriul României au fost transportate 4 milioane de tone de cereale din Ucraina

Situația importului de produse agricole în România este complicată. Importurile masive din Ucraina au cauzat pierderi de sute de milioane de euro. Embargoul nu a rezolvat complet problema, iar Portul Constanța riscă să fie sufocat de nave ucrainene. Rusia nu permite accesul navelor ucrainene în porturile sale, ceea ce complică și mai mult situația.

Kievul a cerut atât Bulgariei, cât și României să stabilească un culoar verde” pentru a continua exportul de grâne. Începând din luna mai a acestui an și până în prezent, prin teritoriul României au fost transportate aproximativ 4 milioane de tone de cereale provenind din Ucraina.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`