Specialiști: Brânza topită este un aliment nociv prin lipsa de calciu și cantitățile mari de sare și grăsimi (VIDEO)

Specialiști: Brânza topită este un aliment nociv prin lipsa de calciu și cantitățile mari de sare și grăsimi (VIDEO)
Foto: B1 TV

Brânza topită, aliment ce se regăseşte în meniurile multora dintre noi, poate fi periculoasă pentru organism. Specialiștii atrag atenția că acest aliment este unul nociv prin lipsa de calciu și cantitățile mari de sare și grăsimi, informează B1 TV. Nutriţioniştii ne recomandă să înlocuim brânza topită şi cremele de brânză cu urdă, caş sau mozzarella.

Cei care manâncă brânză topită riscă să se aleagă cu dereglări hormonale, afecţiuni cardio-vasculare şi hepatice sau dereglări metabolice.

”Ca pentru orice aliment, și în cazul brâznei topite trebuie să citim cu mare atenție lista de ingrediente. Există sortimente de brânză topită de calitate curate, care sunt ca orice alt aliment de brânză și sortimente de brâznă topită de slabă calitate cu aditivi foarte mulți cu potențiatori de aromă și alte substanțe chimice care într-adevr nu ar trebui să existe în dieta noastră. Ar fi de preferat să consumăm mai degrabă niște brâzneturi curate asupra cărora nu s-a intervenit cu acești aditivi”, a susținut nutriționistul Cristian Mărgărit.

Brânza topită poate fi periculoasă pentru organism

#DIRECT_ONE_ijnyl6#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`