Cum aleg turiștii să economisească bani în vacanță: Vin cu brânza, salamul și berea în lăzi frigorifice pe plajă

Cum aleg turiștii să economisească bani în vacanță: Vin cu brânza, salamul și berea în lăzi frigorifice pe plajă
Sursa foto: Arhivă personală

Pe litoral, mulți turiști au găsit o metodă eficientă pentru a-și reduce cheltuielile de vacanță. Optează să meargă pe plajă cu provizii aduse de acasă sau achiziționate din magazine. Alimentele sunt puse cu grijă în lăzi frigorifice pe care le întâlnim la tot pasul.

Turiștii aduc băuturi și mâncare de acasă pentru a economisi bani

Administratorii de plajă sunt mulțumiți de veniturile obținute din închirierea șezlongurilor și așteaptă cu răbdare să se epuizeze proviziile turiștilor, sperând ca aceștia să cumpere și de la barul plajei.

Pe plaja din Mamaia, lăzile frigorifice sunt expuse în soare, iar lumina zilei pare să nu se mai termine. Turiștii, cu mare grijă, își aduc propriile mâncăruri preferate și băuturi pe care le doresc reci. Printre aceștia, Vasile din Ialomița a deschis generos lada frigorifică și a arătat ce și-a pregătit pentru prânz.

„O gustărică de acasă: friptură, carne de porc afumată, brânză de casă, roșie. Pentru siguranță și finanțe, buget”.

La câteva șezlonguri mai încolo, o familie din Grindu, județul Galați, și-a pregătit cu grijă proviziile necesare pentru a petrece mai mult timp la plajă. „De băut, avem și un pic de brânză, salam, un ceai. suc, apă. Mai avem și dulciuri.”

Alții spun că mănâncă la terase, dar băuturile le aduc de acasă. Este mai ieftin așa.  „Doamna bea apă. După masa iau fructe, o caisă, o piersică. Avem avantajul pentru că e mai ieftin, până te duci să iei o doză se încălzește, trebuie să o bei neaparat, așa mai beau din doză, pun în ladă. Sunt foarte scumpe pe plajă nu poți să îți permiți orice”, spune un turist.

Administratorii de plajă speră că vor alege și produsele oferite de barul de pe plajă

Potrivit administratorilor de plajă, turiștii sunt bineveniți să își aducă cu ei atât mâncare, cât și băutură. Aceștia sunt încrezători că, în cele din urmă, majoritatea turiștilor vor alege să achiziționeze și produsele oferite de barul de pe plajă, scrie Stirileprotv.

„Nu putem să le interzicem să nu vină cu toate, noi avem de exemplu poate o bere care nu le place și ei vin de acasă cu berea pe care o consumă zilnic, pe noi ne bucură că vin, ne închiriază șezlongurile”, a declarat Răzvan Chițan, administrator plajă.

„Sunt plaje publice pana la urmă, iar administratorii sunt bucuroși că vin la plajă, chiar dacă își aduc lada frigorifică, mai iau o cafea, un chips sau o înghețată pentru copii și atunci fac în acest fel o activitate comercială care să justifice taxele plătite către Apele Române”, notează Cristian Brăhălescu, vicepreședinte ANAT Sud-Est.

Un meniu complet la prânz la autoservire costă în jur de 39 de lei

La barurile de pe plajă, un jumătate de litru de apă costă 7 lei, în timp ce o bere costă de la 8 lei în sus, iar o limonadă costă 15 lei. Totuși, mulți aleg să își aducă băuturile de acasă, folosind lada frigorifică, pentru a face economii semnificative. De exemplu, cumpărând două beri de la magazin în loc de a le cumpăra de la bar, vor avea în buzunar economisiți 10 lei.

În consecință, o familie formată din 4 persoane care economisește cel puțin 40 de lei pe zi, adică aproape 300 de lei într-o săptămână, ar putea alege să mănânce în locuri cu prețuri mai accesibile, cum ar fi restaurantele cu autoservire. La aceste locații, un meniu complet la prânz, care include ciorbă, felul doi, salată și chiflă, costă în jur de 39 de lei.

În schimb, dacă această familie ar alege să mănânce în restaurante, prețurile ar fi mai mari. De exemplu, doar o ciorbă în restaurant ar costa 26 de lei, iar pentru un felul doi, prețul ar fi între 40 și 50 de lei, per persoană.

În această perioadă, pe litoralul românesc găsim oferte pentru toate buzunarele. Fiind în vârf de sezon, destinațiile de pe malul mării sunt în mare cerere, iar acest lucru se reflectă în plajele aglomerate. Numărul turiștilor depășește cifra impresionantă de 100 de mii, iar gradul de ocupare pe întreg litoralul atinge 85%. Printre stațiunile cele mai aglomerate se numără Mamaia, Eforie Nord și Costinești.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)