Mii de locuitori din Prahova sunt în pericol! Apa potabilă, înlocuită de cea cu arsen

Mii de locuitori din Prahova sunt în pericol! Apa potabilă, înlocuită de cea cu arsen
Sursa foto: Freepik

Mii de locuitori dintr-o comună prahoveană au rămas fără apă potabilă, după ce au fost identificate în sistemul de alimentare valori mult prea mari ale arsenului.

Acum trei luni, primele depășiri ale valorilor normale au fost înregistrare în Comuna Cocorăștii Colț, din județul Prahova, ultimele analize ale reprezentanților DSP arătând că apa de la robinete a peste 2.600 de persoane este otrăvită.

Apă cu arsen, în locul apei potabile

Încă de acum trei luni, localnicii au renunțat să mai consume apa de la robinet, susținând că nu o mai folosesc nici pentru spălarea hainelor, pentru că are un miros neplăcut.

„Dacă consumăm în cantități foarte, foarte mari poate cauza cancere de piele, boli oncologice și poate afecta întregul sistem”, a informat Alice Conea, director DSP Prahova.

Primăria localității speră că această problemă se va rezolva până cel târziu luna viitoare, pentru ca oamenii să poată bea apă de la robinet.

„Au fost demarate demersuri foarte înaintate pentru achiziționarea unei instalații care va reține 100% arsenul din pânza freatică”, spune Marian Stanciu, edilul comunei, potrivit antena3.ro.

O astfel de situație a fost identificată și într-o altă comună, loc în care reprezentanții DSP au găsit arsen în apă, peste nivelul admis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`