Canicula și disconfortul termic accentuat se mențin. Temperaturi și de 37 de grade în București. În ce zone vin furtunile (VIDEO)

Canicula și disconfortul termic accentuat se mențin. Temperaturi și de 37 de grade în București. În ce zone vin furtunile (VIDEO)
Sursa Foto: Pixabay.com

Canicula și disconfortul termic accentuat se vor menține și în zilele următoare. Marina Antonescu, meteorolog ANM, a declarat, pentru B1 TV, că nu scăpăm de valul de căldură. De asemenea, vor fi perioade de instabilitate termică.

Val de căldură și furtuni în zilele următoare

Canicula și disconfortul termic se mențin. Și azi, 19 iulie, sunt așteptate temperaturi ridicate, între 33 și 37 de grade, și valori ale indicelui temperatură-umezeală mari, care vor depăși 80 de unități. Minimele nu vor coborî sub 18 grade, chiar 23 de grade în unele zone, a precizat meteorologul ANM.

Valul de căldură și disconfortul termic vor persista și în următoarele zile, mai ales în regiunile sudice.

Pe de altă parte, vin și furtunile. Vor fi azi perioade de instabilitate termică la început în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la noapte în sud și sud-vest mai ales. Sunt așteptate intensificări ale vântului, posibile vijelii și grindină, vor fi și averse și descărcări electrice, iar cantitățile de apă pe alocuri vr fi însemnate.

Vreme călduroasă va fi azi și pe litoral, dar sunt posibile averse și descărcări electrice spre seară și la noapte. Apa mării va fi caldă, a mai spus Marina Antonescu.

Și în București zilele acestea va fi caniculă, iar disconfortul termic accentuat. Maximele vor fi de 36-37 de grade, mai scăzute, ce-i drept, față de ieri. Spre seară și aici sunt posibile averse și descărcări electrice.

Cod galben de caniculă

Amintim că azi încă mai e în vigoare un cod galben de val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat.

Potrivit ANM, „valul de căldură se va menține în sudul, sud-estul, vestul și local în centrul teritoriului. Va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 23 de grade”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`