Gata cu viteza în Delta Dunării! Autoritățile vor monta radare împotriva vitezomanilor. Despre ce este vorba

Gata cu viteza în Delta Dunării! Autoritățile vor monta radare împotriva vitezomanilor. Despre ce este vorba
Foto: captura video.

Turiștii care vor conduce cu viteză în Delta Dunării, cu bărci cu motor puternice, vor putea fi amendați drastic. Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a înaintat o cerere de finanțare către Programul Operațional pentru Dezvoltare Durabilă (PODD) pentru implementarea unui sistem modern de monitorizare.

Acest sistem de monitorizare a vitezei se va numi SCOMAR – Sistemul de Control al Monitorizării și Supravegherii Aparatelor Radar și va funcționa asemănător celor folosite pentru supravegherea granițelor Uniunii Europene.

Radare împotriva vitezomanilor, în Delta Dunării

ARBDD a propus ca ambarcațiunile din Deltă să fie monitorizate pentru ca vitezomanii să fie identificați. Acest sistem va include camere video în intravilanul localităților și trei radare în puncte strategice, fără să afecteze mediul.

Până acum, aproximativ 1.000 de bărci cu motoare puternice creează daune mediului înconjurător din cauza vitezei mult prea mari.

„Până acum, ne-am ocupat de elaborarea documentelor aferente achiziţiilor şi încercăm să implementăm proiectul cu succes până la finele anului 2023. Lucrăm la caietele de sarcini pe toate achiziţiile şi sperăm cât de curând să demarăm licitaţiile”, spune consilierul ARBDD Cosmina Masaca, conform romaniatv.net.

„Îmbunătăţirea nivelului de semnalizare, protecţie şi monitorizare a stării de conservare a habitatelor şi speciilor din zonele de maxim interes (zone strict protejate şi colonii) din RBDD”, a adăugat ea.

Sistemele de supraveghere de acest tip sunt deja folosite cu succes în delta Mississippi, potrivit guvernatorului Marinov.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`