Cel puțin 80 de migranți africani din Tunisia au fost abandonați în deșert și lăsați fără apă și hrană. Cum i-au găsit polițiștii de frontieră

Cel puțin 80 de migranți africani din Tunisia au fost abandonați în deșert și lăsați fără apă și hrană. Cum i-au găsit polițiștii de frontieră
Foto: Captura Youtube

Grupul de cel puțin 80 de migranți proveniți din diverse țări din Africa Subsahariană a fost salvat de către polițiștii de frontieră libieni într-o situație dezastruoasă. Aceștia au fost abandonați în deșert, lăsați fără apă și mâncare, la granița dintre Libia și Tunisia, informează agenția France Presse, preluată de The Guardian.

Migranții africani sunt duși cu forța în deșert

Migranții au afirmat că au fost lăsați în pustietate de către autoritățile tunisiene, într-o zonă nelocuită aproape de localitatea de frontieră Al-Assah, în Libia. Starea lor era vizibil precară, epuizați și deshidratați, în urma expunerii la temperaturi de 40 de grade Celsius, sub cerul liber. Grănicerii libieni le-au oferit apă și adăpost pentru a-i ajuta să facă față situației.

În urma unor conflicte și violențe rasiale care au izbucnit în Sfax, al doilea oraș ca mărime din Tunisia, la începutul lunii iulie, sute de oameni proveniți din Africa subsahariană au fost forțați să se confrunte cu o situație înfricoșătoare. Pe data de 3 iulie, un incident tragic în care un tunisian a fost ucis într-o altercație dintre localnici și migranți a declanșat violențe severe.

Abandonați fără apă și mâncare

Într-un gest extrem de inuman, migranții au fost duși cu forța în deșert și în zone ostile, în apropiere de Libia sau Algeria. Aceasta a fost o reacție alarmantă la tensiunile crescânde dintre migranți și comunitatea locală. Sfax, fiind un important punct de plecare pentru migranții din Africa spre Europa, a văzut o creștere a numărului de persoane care încearcă să treacă marea Mediterană în bărci improvizate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`