Un bărbat din București a găsit în apartamentul său un străin „îmbrăcat” doar într-un prosop / Ce s-a întâmplat „în urma insistențelor”

Un bărbat din București a găsit în apartamentul său un străin „îmbrăcat” doar într-un prosop / Ce s-a întâmplat „în urma insistențelor”
Sursa Foto: Captură Video/ YT

Un bucureștean, judecat pentru violare de domiciliu, după ce a intrat în casa unui alt bărbat din Capitală, a fost condamnat la opt luni de închisoare. Decizia primei instanțe a fost menținută de Curtea de Apel București.

Totul a început în luna iulie a anului trecut, când un bărbat din Sectorul 3 al Capitalei a sesizat autoritățile din cadrul Secției 10 de Poliție cu privire la faptul că în locuința sa este un bărbat necunoscut.

În urma unei anchete s-a aflat faptul că victima cazului de violare de domiciliu locuiește pe aceeași scară cu fratele său și familia acestuia. Întrucât apartamentul nu are nicio ușă care stă închisă, proprietarul a lăsat imobilul descuiat.

Nepotul victimei a identificat un necunoscut „îmbrăcat” doar cu un prosop

Într-o zi, nepotul victimei s-a dus să vadă ce se întâmplă, după ce s-au auzit câteva zgomote. În apartament, adolescentul de 16 ani a văzut „un bărbat dezbrăcat, având un prosop înfăşurat în jurul taliei”.

Speriat de situație, tânărul și-a sunat unchiul, însă acesta nu a răspuns. Ulterior, adolescentul l-a sunat pe tatăl său, care a venit de urgență să vadă ce se întâmplă în apartament.

„După ce l-a chestionat cu privire la motivul prezenţei sale în imobil şi i-a solicitat în mod explicit să părăsească locuinţa fratelui său, sesizând comportamentul suspect al bărbatului respectiv, specific unei persoane care consumă substanţe psihoactive și văzând totodată că nu era receptiv la cererea sa, martorul a sesizat evenimentul prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, solicitând intervenţia organelor de poliţie. În urma insistenţelor martorului, inculpatul s-a îmbrăcat şi a părăsit imobilul persoanei vătămate”, se arată în rechizitoriu.

În cadrul procesului, individul, acuzat de violare de domiciliu, a menționat că îl cunoaște pe proprietar, însă într-un final a recunoscut că „a ales la intamplare locuinţa persoanei vătămate pentru a face duş, deoarece de circa o săptămână nu mai avea o locuinţă stabilă, pe fondul ivirii unor divergenţe cu fosta concubină, la care obişnuia să locuiască”, potrivit ziare.com.

Potrivit judecătorilor, bărbatul care a intrat în apartamentul din Sectorul 3 este un recidivist, care a fost eliberat condiționat din executarea unei pedepse de 5 ani și patru luni de închisoare, fiind ulterior condamnat la 8 luni de închisoare.

„Au fost avute în vedere, pe lângă natura şi gravitatea infracţiunii săvârşite, modul şi circumstanţele de comitere ale acesteia, respectiv prin pătrundere fără drept în domiciliul persoanei vătămate, urmată de conduita ulterioară, generată îndeosebi de consumul de droguri”, se arată în sentința Judecătoriei Sectorului 3, menținută de Curtea de Apel București.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`