Moșteanu (USR): Demisia Gabrielei Firea, prea târziu. Ciolacu trebuia să aibă curajul s-o demită / Șeful PSD blochează înființarea unei comisii de anchetă în cazul „azilelor groazei” (VIDEO)

Moșteanu (USR): Demisia Gabrielei Firea, prea târziu. Ciolacu trebuia să aibă curajul s-o demită / Șeful PSD blochează înființarea unei comisii de anchetă în cazul „azilelor groazei” (VIDEO)
Deputatul Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR și purtător de cuvânt al partidului. Foto: usr.ro

Deputatul Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR și purtător de cuvânt al partidului, a declarat, vineri, că demisia Gabrielei Firea (PSD) din fruntea Ministerului Familiei vine mult prea târziu, iar premierul PSD Marcel Ciolacu ar fi trebuit să aibă curajul s-o demită până acum. Moșteanu l-a mai acuzat pe Ciolacu de faptul că blochează înființarea în Parlament a unei comisii de anchetă, care să arate ce probleme sunt în sistemul de asistență socială și ce modificări legislative trebuie făcute pentru rezolvarea lor.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Drumurile noastre”, moderată de Ștefan Etveș pe B1 TV.

Moșteanu (USR), reacție după demisia Gabrielei Firea

„Trebuia să facă acest lucru acum câteva zile, acum 10 zile. Dl Ciolacu ar fi trebuit să aibă mai mult curaj și s-o demită încă de atunci. Ați văzut că ne-a păcălit pe toți, a tot sperat că adevărul nu va ieși la iveală, a negat legătura dintre dânsa, dl Pandele și acel Godei.

Dincolo de asta, rămâne o problemă de fond nerezolvată și nu știm câte astfel de azile mai sunt în țară, câți astfel de monștri își bat joc de bătrâni. Pentru asta USR a cerut înființarea unei comisii de anchetă. Ea nu pedepsește pe nimeni, ci e menită să afle detaliile din tot acest sistem, să înțelegem cu toții de ce nu funcționează, care sunt instituțiile care trebuie să-și facă treaba și nu și-o fac cum ar trebuim în finalm să decidem niște modificări legislative așa încât astfel de orori să nu se mai întâmple.

Asta trebuie să facem, de asta am inițiat o comisie de anchteră așteptăm de la Ciolacu de 3 zile deja să dea ordin celor de la PSD să facă un Birou permanent și să dăm drumul la o sesiune extraordinară, să lăsăm o comisie de anchetă să lucreze așa încât, până în toamnă, să aflăm toate detaliile

E o problemă esențială pentru cum ne respectăm noi ca societate și cum ne respectăm bătrânii”, a declarat Ionuț Moșteanu.

Deputatul USR a insistat apoi că la Ciolacu este cheia rezolvării aceste probleme deoarece el blochează acum înființarea acestei comisii și doar el poate da drumul întregului demers.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”