Când este cel mai potrivit să îți programezi o vacanță în Grecia / Lunile pe care să le alegi pentru a avea un bronz perfect

Când este cel mai potrivit să îți programezi o vacanță în Grecia / Lunile pe care să le alegi pentru a avea un bronz perfect
Foto: Pixabay

Grecia a devenit o țară foarte apreciată de turiștii români. Ea este populară pentru plajele frumoase, pentru insulele albe și sălbatice, dar și pentru bucătăria mediteraneană mixtă.

Chiar dacă soarele este unul dintre cele mai importante elemente atunci când ne alegem perioada în care vrem să mergem în vacanță, temperaturile extreme pot transforma concediul într-o experiență negativă.

Fiind una dintre cele mai călduroase țări din Europa, în luna august, în Atena se pot atinge, în medie, temperaturi de 32 de grade Celsius.

Cum este vremea în Grecia în fiecare lună

În luna ianuarie, temperaturile maxime pot ajunge la 13 grade, iar cele minime variind de la 7 grade la – 1 grad Celsius. De asemenea, precipitațiile pot fi de la 51 mm, la 135 mm.

În februarie, temperaturile maxime pot ajunge la 14 grade, iar cele minime între 7 și -1 grad Celsius. Precipitațiile variază între 33 mm în Atena și pot ajunge până la 133 mm în Creta.

În luna martie, temperaturile maxime în Grecia ajung până la 16 grade, iar cele minime între 0 și 9 grade Celsius. În ceea ce privește precipitațiile, acestea variază între 34 mm și 98 mm.

Începând cu luna aprilie, vremea începe să devină mai bună, cu mai mult soare și temperaturi mai mari. Astfel, temperaturile maxime pot ajunge și la peste 19 grade, iar cele minime între 2 și 12 grade Celsius. Precipitațiile variază între 27 mm și 58 mm.

În luna mai, temperaturile maxime pot ajunge la 24 de grade, iar cele minime la 10 grade Celsius. Precipitațiile variază între 13 mm în Creta și 31 mm în Corfu.

În iunie, temperaturile maxime ating 29 de grade, iar cele medii ajung la 17 grade. Precipitațiile variază între 1 mm în Creta și 16 mm în Corfu.

În luna iulie, temperaturile încep să crească semnificativ, astfel maximele fiind la peste 32 de grade, iar cele minime la 20. Precipitațiile variază între 0 mm în Creta și 9 mm în Corfu.

În luna august, temperaturile ar putea fi puțin mai sufocante, acestea ajungând la peste 32 de grade. Precipitațiile variază de la 1 mm în Creta, la 25 mm în Corfu.

Dacă alegeți să călătoriți în Grecia în luna septembrie trebuie să știți că ați putea beneficia de prețuri mult mai potrivite decât în timpul sezonului estival, temperaturile fiind favorabile pentru a face plajă. Temperaturile maxime atingând 29 de grade, iar cele minime 16. Precipitațiile sunt de la 12 mm în Creta, până la 104 mm în Corfu.

În luna octombrie, temperaturile medii sunt destul de ridicate, dar cantitatea de precipitații crește semnificativ. Astfel, temperaturile maxime sunt de 24 de grade, iar cele minime de 12. Precipitațiile de la 31 mm în Atena, la 140 mm în Corfu, potrivit stirileprotv.ro.

În noiembrie, temperaturile maxime se încadrează între 19 grade și 3, iar precipitațiile de la 67 mm, la 163 mm în principalele destinații.

În luna decembrie, temperaturile maxime în Grecia pot fi de la 15 grade, la 0 în Creta. Precipitațiile variază între 65 mm și până la 179 mm în Corfu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`