Turcia respinge "propaganda sovietică". Premierul turc: Nimeni nu pune preț pe minciunile acestei mașinării de minciuni în stil sovietic

Turcia respinge "propaganda sovietică". Premierul turc: Nimeni nu pune preț pe minciunile acestei mașinării de minciuni în stil sovietic
Foto: reuters.com

Prim-ministrul turc Ahmet Davutoglu a răspuns, joi, acuzațiilor Rusiei potrivit cărora Turcia a cumpărat petrol de la gruparea Statul Islamic. Acesta a spus că ”nimeni nu pune preț pe minciunile acestei mașinării de minciuni în stil sovietic”.

„În perioada Războiului Rece exista o mașinărie a propagandei sovietice. În fiecare zi ea crea diferite minciuni. În primul rând le-au crezut ei și apoi s-au așteptat ca lumea să îi creadă. Lumea și-a amintit de ele drept minciunile și nonsensul de tip Pravda. Acesta este un obicei vechi, dar brusc el și-a arătat din nou chipul. Nimeni nu pune preț pe minciunile acestei mașinării de minciuni în stil sovietic”, a spus Davutoglu, transmite Reuters.

Totodată, Ahmet Davutoglu a precizat că țara sa va face tot posibilul pentru a-și securiza granița cu Siria.Ankara cooperează cu partenerii din coaliția internațională pentru a-i îndepărta pe militanții SI din zona graniței turco-siriene, mai spune premierul turc.

„O porțiune de 98 de km de frontieră se află sub controlul Daesh (acronimul în arabă al Statului Islamic), acolo sunt ridicate bariere fizice. Turcia va coopera cu elementele coaliției pentru a înlătura Daesh de la graniță în următoarea perioadă”, a afirmat șeful guvernului turc.

„Turcia va regreta ceea ce a făcut „, a declarat Vladimir Putin. „Rusia nu va zăngăni din arme, dar nimeni nu ar trebui să creadă că Turcia va scăpa doar cu restricții la roșii”, a adăugat președintele rus. (Detalii AICI)

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`