Patru bucureşteni s-au rătăcit în Munţii Rodnei, după ce au încercat să scurteze traseul. Cum i-au găsit salvamontiștii

Patru bucureşteni s-au rătăcit în Munţii Rodnei, după ce au încercat să scurteze traseul. Cum i-au găsit salvamontiștii
Sursa foto: Salvamont

Marţi spre miercuri, patru turişti s-au aflat într-o situaţie periculoasă în Munţii Rodnei şi au solicitat ajutorul autorităţilor pentru a fi salvaţi. Jandarmii montani şi salvamontiştii din Borşa au intervenit şi au reuşit să îi recupereze pe turişti într-o misiune dificilă care a durat aproximativ şase ore.

Patru bucureşteni s-au rătăcit în Munţii Rodnei

Marți seară, la 112, a sosit apelul de urgență din partea celor patru turiști care anunțau că s-au rătăcit în zona Piatra Albă, un loc cunoscut ca fiind periculos. Echipa de intervenție a pornit în acțiunea de salvare la ora 22:30.

„După coordonatele oferite prin apelul 112, turiştii se aflau la aproximativ 20 de kilometri. Primii 15 kilometri au putut fi parcurşi cu maşina. De acolo, au plecat pe jos. O zonă de creastă din Masivul Pietrosul Rodnei, abruptă şi foarte periculoasă. După două ore si jumătate, echipa de jandarmi şi salvamontişti a reuşit să îi găsească pe turişti. Erau 4 persoane, un bărbat şi trei femei, cu vârste cuprinse între 47 şi 66 de ani”, a transmis, miercuri, Inspectoratul de Jandarmi Maramureş.

Foto: Salvamont

Echipa de salvare i-a adus în siguranță pe turiștii rătăciți în munți

Conform sursei citate, cei patru urcaseră pe munte marți dimineață, fiind echipați corespunzător, dar s-au abătut de la traseul marcat, dorind să ajungă mai rapid la destinație. Niciunul dintre ei nu a avut nevoie de asistență medicală, însă toți erau foarte speriați. În jurul orei 4 dimineața zilei de miercuri, jandarmii și salvamontiștii au reușit să îi aducă în siguranță în stațiunea Borșa. Noaptea i-a surprins pe munte, temperatura fiind între 9 și 10 grade Celsius, și exista riscul apariției animalelor sălbatice, scrie Observator.

Foto: Salvamont

Săptămâna trecută, în aceeași zonă, jandarmii și salvamontiștii din Maramureș au fost implicați într-o operațiune de salvare a 9 turiști străini care s-au rătăcit în munți.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`