Șeful unei agenții de turism a țepuit turiștii cu mii de euro. Clienții se trezeau datori cu câteva zile înainte de vacanță

Șeful unei agenții de turism a țepuit turiștii cu mii de euro. Clienții se trezeau datori cu câteva zile înainte de vacanță
Foto simbol: Pixabay

Oamenii își plătiseră integral pachetul turistic, dar, cu puțin timp înainte de plecarea în concediu, s-au trezit datori cu ultima rată, deși aceștia achitaseră integral suma solicitată.

O anchetă internă a scos la iveală mânăriile șefului de agenție

Reprezentanții societății au fost contactați de către un client care le-a adus la cunoștință că a primit un email prin care era informat că trebuie să mai achite o sumă de bani, deși el achitase suma respectivă până la data scadenței.

Astfel, în urma verificărilor efectuate s-au constatat mai multe nereguli privind rezervările încheiate de cel care răspundea de filiala agenției din Sibiu, potrivit Ziare.

După ce au verificat rezervările respective au constatat mai multe nereguli, mai exact acesta anula chitanțele emise și înregistra în sistem sume mai mici decât cele încasate de la clienți. Valoarea prejudiciului descoperit a fost de 18.965 euro și 570 lei.

Cel puțin 10 rezervări pentru care managerul încasase sumele de bani de la clienți, iar apoi stornase facturile. Respectivul încasa suma corectă de la clienți, dar emitea facturi cu o valoare mai mică, diferența de bani fiind cheltuită de el în interes personal.

Oamenii se trezeau în prag de vacanță că mai au de plătiți sute sau chiar mii de euro, deși achitaseră tot, conform ofertei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`