Inspecţia Judiciară, după verificările legate de judecătorul care l-a eliberat pe Piedone: Nu au fost abateri disciplinare

Inspecţia Judiciară, după verificările legate de judecătorul care l-a eliberat pe Piedone: Nu au fost abateri disciplinare
Foto: tolo.ro

Judecătorul de la Curtea de Apel Bucureşti care l-a eliberat din arest pe fostul primar Cristian Popescu Piedone, în dosarul privind autorizarea clubului Colectiv, nu a săvârşit abateri disciplinare, conform Inspecției Judiciare.

În urma acestei constatări, sesizarea din oficiu a fost clasată.

„Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie judiciară pentru judecători au dispus, prin rezoluţia din 2 decembrie 2015, clasare sesizării din oficiu a Inspecţiei Judiciare ca urmare a relatărilor mass media în cazul «COLECTIV». Din analiza efectuată a rezultat faptul că nu există indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare de către judecătorul învestit cu soluţionarea cauzei”, se arată într-un comunicat de presă al Inspecţiei Judiciare.

Constantin Luchian Constantinescu este judecătorul de la Curtea de Apel București care a luat măsura eliberării lui Cristian Popescu Piedone. 

DNA îl acuză pe Piedone că și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de primar, constând în încălcarea mai multor dispoziții legale prinvind apărarea împotriva incendiilor, prin aceea că a emis acordul și autorizația de funcționare necesare desfășurării activității de către firma care deținea Clubul Colectiv.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`