Erdogan i-a urat lui Joe Biden mult noroc la alegerile din SUA. Răspunsul președintelui american

Erdogan i-a urat lui Joe Biden mult noroc la alegerile din SUA. Răspunsul președintelui american
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

După ce i-a oferit președintelui SUA o victorie diplomatică prin faptul că a facilitat drumul Suediei spre NATO, preșeintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a urat lui Joe Biden mult succes la alegerile prezidențiale din 2024, relatează Reuters.

Erdogan i-a urat lui Joe Biden mult noroc la alegerile prezidențiale din SUA din 2024

„Acum, vă pregătiți pentru viitoarele alegeri. Și odată cu viitoarele alegeri, aș dori, de asemenea, să profit de această ocazie pentru a vă ura mult succes”, i-a spus Erdogan lui Biden, marți, la întrevederea din marja Summitului NATO de la Vilnius.

Joe Biden i-a răspuns, râzând: „Vă mulțumesc (…). Abia aștept să vă întâlnesc în următorii cinci ani”.

Schimbul de replici, la care au asistat și reporterii, a marcat o turnură în relațiile adesea încordate dintre cei doi aliați și a venit după decizia lui Erdogan de a ridica vetoul Turciei față de candidatura Suediei pentru aderarea la NATO, ca parte a unei serii de măsuri ce au mulțumit SUA, dar au nemulțumit Rusia.

Democratul în vârstă de 80 de ani va candida în 2024 pentru un al doilea mandat de patru ani la președinția SUA. Joe Biden vrea să facă din gestionarea alianțelor internaționale o parte importantă a platformei sale de campanie.

Principalul său adversar, Donald Trump, și-a exprimat admirația față de Erdogan și de alți lideri autoritari, în perioada mandatului la Casa Albă.

În mai, Recep Tayyip Erdogan a câștigat un nou mandat de președinte al Turciei, prelungindu-și cele două decenii petrecute la putere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`