Vacanţă cu cortul la malul mării, în Vama Veche. Cu ce schimbări drastice vine 2023

Vacanţă cu cortul la malul mării, în Vama Veche. Cu ce schimbări drastice vine 2023
Foto: Captură video

Pentru a înţelege cu adevărat „spiritul vămii”, trebuie să petreci măcar o noapte în cort şi să asculţi marea, urmărind răsăritul soarelui din mare. În Vama Veche, nu vei merge să dormi într-un bloc de beton. Cei care cunosc locul îţi vor spune că nu vii în Vamă să dormi, punct. Aici vii să te conectezi cu natura, să te laşi învăluit de sunetul valurilor şi să admiri infinitul de stele de pe cer în loc să priveşti stelele de pe tavanul unui hotel. Ridicarea cortului pe nisip poate să coste mai mult decât un sejur all inclusive, dar merită fiecare moment trăit în mijlocul acestei experienţe unice.

Reguli stricte pentru corturi în Vama Veche

Un răsărit splendid, o plajă nesfârșită și un cort în mijlocul naturii. Aceasta este imaginea perfectă a vacanței pentru mulți oameni, iar Matei, un tânăr de 27 de ani din Brașov, și-a dorit să experimenteze această bucurie în Vama Veche, după o călătorie cu cortul din Cluj-Napoca. Chiar dacă noaptea trecută a fost una neliniștită și nu a reușit să doarmă prea mult, el nu vrea să rateze ocazia de a vedea răsăritul de soare în Vama Veche.

Viaţa la cort vine cu anumite provocări, dar frumuseţea locului şterge orice neplăcere. „Meniul de cort este foarte similar cu meniul de cămin: pită cu pate şi salam”, spune Matei. „Toată lumea spune: Vai, că era aşa fain înainte şi acum s-a schimbat şi nu e ca-nainte. Dar mie tot mi se pare foarte fun. Şi-i toată lumea prietenoasă”, adaugă Rebeca.

Pe malul mării nu se aflau decât câteva corturi în această dimineață. Valurile învolburate ale mării le-au inundat pe cele amplasate prea aproape de țărm și i-au alungat pe turiști. Totuși, trebuie să fim extrem de atenți! Este strict interzis să amplasezi cortul pe nisip. În plus, amenzile impuse pentru această încălcare rivalizează cu nota de plată a celor mai exclusiviste hoteluri: sancțiunile pot ajunge până la 20.000 de lei, scrie Observator.

Taxa de persoană pentru cort: 39 de lei pe zi

În tabăra de rulote, locurile sunt ocupate în totalitate și se află numeroase corturi pe coastă. Ocuparea spațiului pentru corturi este gratuită, însă nu există facilități incluse. Pentru cei care doresc condiții mai bune chiar și la cort, cum ar fi dușuri, curent electric, mașină de spălat, zone umbrite, spații verzi sau un restaurant, aceste facilități se găsesc în campingurile special amenajate. „Că mergi la un hotel sau vii aici, ce ţine de igienă, în primul rând, nota 10!”, crede un turist.

„Dacă veniţi cu cortul dumneavoastră, se plăteşte taxa de persoană care este 39 de lei pe zi. Dacă staţi mai mult de trei zile, se poate face o reducere”, explică Fatimah Salaudeen, recepţioner.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)