Clădirea prăbușită în Brazilia: Bilanțul deceselor a ajuns la 14. Pompierii au încetat căutările

Clădirea prăbușită în Brazilia: Bilanțul deceselor a ajuns la 14. Pompierii au încetat căutările
Sursa Foto: Hepta

Încă trei trupuri neînsuflețite au fost descoperite printre dărâmăturile clădirii în Brazilia. Astfel, bilanțul victimelor a ajuns la 14 morți, iar pompierii au încheiat căutările.

Clădirea situată la periferia orașului Recife din statul brazilian Pernambuco, în nord-estul Braziliei, potrivit Reuters, s-a prăbușit vineri, din senin. Aceasta era ocupată ilegal și fusese declarată nesigură. În total, 11 persoane cu vârste între 5 și 45 de ani au fost rănite în prăbușire. De asemenea, o femeie în vârstă de 65 de ani și două adolescente au fost salvate în viață.

În imagini se vede că imobilul de patru etaje se învecina cu un complex de locuințe. Aceste apartamente fuseseră închise în 2010 din cauza riscului de prăbușire, dar au fost ocupate ilegal. Astfel de incidente apar cel mai frecvent în cartierele sărace, unde construcțiile ilegale sunt obișnuite, iar oamenii au acces limitat la locuințe sigure. Precipitațiile abundente cresc riscul de alunecări de teren și reprezintă o amenințare suplimentară pentru locuitorii clădirilor ilegale.

În 2020, prăbușirea unei favele din Rio a provocat moartea a 24 de persoane după ploi abundente. În februarie, 65 de persoane au murit într-o alunecare de teren cauzată de precipitații record în Sao Sebastiao. Aproximativ 9,5 milioane de oameni din populația totală de 215 milioane trăiesc în zone cu risc de alunecări de teren sau inundații în Brazilia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`