Aproape 3.000 de liceeni au promovat Bacalaureatul după contestații

Aproape 3.000 de liceeni au promovat Bacalaureatul după contestații
Sursa Foto: Freepik

Aproape 3.000 de elevi care au fost respinși la examenul de Bacalaureat au primit medii de trecere după contestații. Câțiva dintre ei au obținut chiar nota 10. Județul Brăila s-a clasat pe primul loc în ceea ce privește rata de promovare, urmat de Cluj și Iași.

O absolventă a Seminarului Teologic Sfântul Andrei din Galați, a fost printre cei aproximativ 55.000 de elevi care au depus contestații după ce au fost afișate notele de la examenul de Bacalaureat. Inițial, ea a primit doar 4,25 la proba scrisă de Limba și Literatura Română. Deși nota i-a fost mărită la 6.80, ea a avut ghinionul de a nu trece examenul, lipsindu-i patru sutimi din medie.

2.758 de candidați la Bacalaureat au promovat după contestații

În total, aproape 52.000 de note au fost modificate în urma contestațiilor. Astfel, 2.758 de absolvenți care inițial nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat au fost declarați promovați, iar rata de promovare a crescut cu 2,2%, ajungând la 75%. Cea mai mare diferență între nota inițială și cea reevaluată a fost de trei puncte la examenul de logică, într-un liceu din București.

După reevaluare, numărul elevilor cu medie perfectă a crescut de la 54 la 78. Printre aceștia se numără trei liceene din Brăila. Brăila este județul cu cea mai mare rată de promovare, înregistrând un procent de 89,1%, și menținându-se în top de ani buni. Există însă critici din partea asociațiilor de părinți, care susțin că elevilor cu note mai slabe li se sugerează să nu participe la examene, în scopul menținerii procentului de promovare. Această practică a fost denumită „fenomenul Brăila”.

În clasamentul județelor după rata de promovare, urmează Cluj și Iași, cu procente de 88,4% și respectiv 86,6%. La polul opus se află județele Ilfov, Călărași și Giurgiu, cu Ilfov înregistrând cea mai mică rată de promovare din țară – 59% în acest an.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:24 - Nicușor Dan: Nu se întâmplă în sociologie ca cineva să aibă acum două săptămâni 3%, acum o săptămână 10% și în ziua votului 20% / E obligatoriu să fie aleasă o președintă care nu are vreun dubiu ca România să fie în UE și NATO
12:16 - Cine este soția lui Călin Georgescu, Cristela Georgescu. Ce profesie are posibila viitoare prima doamnă a României
12:12 - Kremlinul spune că nu știe cine este Călin Georgescu. Moscova nu a auzit prea multe despre opinia lui
12:03 - General român, după victoria lui Călin Georgescu: Avem nevoie de o resetare a partidelor politice, a media, a instituțiilor statului. Duminică vom vota fie pentru pro-euroatlantism, fie pentru anti-euroatlantism (VIDEO)
11:56 - Surse: Ciolacu a anunțat mai mulți lideri PSD că demisionează de la șefia partidului
11:46 - Orban: Votul la prezidențiale a fost un vot împotriva Sistemului / Georgescu nu are nicio legătură cu democrația, au câștigat mesajele care incită la ură / Rusia înseamnă sărăcie, autocrație, lipsă de respect față de viața omului (VIDEO)
11:42 - Cristina Prună, după primul tur al prezidențialelor: E nevoie de o guvernare de dreapta, în jurul USR (VIDEO)
11:39 - Lucian Romașcanu: „Trăim sfârșitul istoriei, așa cum o știam și cum ne-o imaginam pentru noi și pentru copiii noștri”
11:35 - Moldovenii cu cetățenie română au votat cu Elena Lasconi. Călin Georgescu nu a primit niciun vot peste Prut
11:19 - Gigi Becali avea informații despre Călin Georgescu de o lună de zile: „A venit o dată la mine la palat, dar nu-l știam mai bine”