Furtuni în mai multe zone ale țării. Străzile au fost inundate în Pitești / Zeci de mașini, blocate pe Transfăgărășan

Furtuni în mai multe zone ale țării. Străzile au fost inundate în Pitești / Zeci de mașini, blocate pe Transfăgărășan

Furtunile au creat probleme serioase joi în mai multe regiuni ale țării. În Pitești, străzile au fost inundate iar traficul a fost dat peste cap.

Mai multe zone din țară, măturate de furtuni

După ce a turnat cu găleata, mai bine de jumătate de oră, străzile s-au transformat în lacuri, iar mai mulți copaci au căzut pe șosele.

Din cauza inundațiilor zeci de mașini au rămas blocate în zona Transfăgărășan. De asemenea, au fost căderi masive de pietre și aluviuni.

În jur de 50 de autoturisme au fost blocate în zonă, potrivit presei locale.

La fața locului au intervenit reprezentanții ISU Argeș, Drumuri Naționale și echipajul SMURD aflat la cota 2000.

În mai puțin de două ore, drumarii au reușit să elibereze un sens de mers, iar turiștii și-au putut continua drumul.

Și în județul Iași au fost probleme, aduse de un cod portocaliu de vreme rea. Trei case din localitatea Budăi au fost inundate, iar pompierii au intervenit. Nimeni a fost rănit.

Iar în Cluj, șuvoaiele au trasformat în lac o porțiune dintr-un drum național ce face legătura cu judetul Bihor. Traficul de pe raza localității Morlaca a fost blocat după ce șanțurile de la marginea drumului au dat pe dinafară.

Pompierii au lucrat toată ziua și în Palanca, Bacău, să scoată din gospodăriile localnicilor resturile de vegetație și mormanele de gunoaie și pietriș aduse de o viitură care a inundat aproape tot satul.

Pe autostrada A10 Sebeș – Turda o bucată generoasă de teren a început să alunece spre drum – după ce s-a desprins în urma ploilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`