Iohannis a înaintat în grad mai mulţi ofiţeri din cadrul MApN, MAI şi SPP

Iohannis a înaintat în grad mai mulţi ofiţeri din cadrul MApN, MAI şi SPP
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulți ofițeri din cadrul MApN, MAI și SPP, dând curs propunerilor venite din partea acestor instituții.

Iohannis a transmis că acest gest nu este doar unul simbolic, ci și ”un semn al susţinerii proiectului de modernizare a instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, pentru a elimina deficienţele care pot genera vulnerabilităţi în sistemul de apărare şi ordine publică”. Printr-o astfel de evoluție, a mai spus președintele, România devine un furnizor de securitate regională, într-un mediu de securitate complex şi volatil.

Președintele a transmis celor ridicați în grad, dar și instituțiilor din care fac parte, că societatea are mari așteptări de la ei și că ei au datoria să analizeze ”cu luciditate ce funcţionează şi ce lipseşte, unde este nevoie de un plus de coordonare pentru a creşte eficienţa și performanţa instituţiilor dumneavoastră”.

”Am încredere că veţi fi la înălţimea cerinţelor şi misiunilor ce vă sunt încredinţate. Vă asigur de sprijinul meu constant şi vă încurajez să acţionaţi pentru creşterea colaborării şi cooperării atât în interiorul instituţiilor din care faceţi parte, cât şi între acestea”, a mai spus președintele.

Klaus Iohannis s-a mai referit și la Strategia Națională de Apărare a Țării, care ”pune un accent deosebit pe cooperarea și interoperabilitatea între instituții”.

”Îmi doresc să muncim împreună, cu tenacitate, la punerea în aplicare a acestui document politic fundamental al României. Mă bazez pe dumneavoastră ca parteneri în a arăta că suntem serioși în domeniul apărării și securității naționale”, a mai afirmat președintele.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`