De ce cresc prețurile la cazare și masă în Grecia. Cum s-a ajuns de la 30 de euro pe noapte la 130 de euro

De ce cresc prețurile la cazare și masă în Grecia. Cum s-a ajuns de la 30 de euro pe noapte la 130 de euro
Sursa Foto: Captură Video

Grecia rămâne destinația preferată a turiștilor români, chiar dacă aceștia au observat că prețurile la cazare au crescut.

Dan Adrian Drăgan, reprezentantul Forum Grecia, care locuiește în insula Thassos, a vorbit despre prețurile la cazare din acest an, conform Ziare.com.

„În 2019, să spunem că am avut un anumit plafon raport calitate-preț ok pentru Grecia, asta a fost în 2022. Prețurile nu au crescut pentru că proprietarii greci nu știau exact ce o să se întâmple. Au vrut totuși să aibă turiști. Au avut foarte puțini turiști, dar nu au crescut prețurile, ba chiar au redus și nu au vrut să aibă aceleași venituri, cu mai puțini turiști. Anul trecut am văzut un număr foarte mare de turiști. Am văzut de asemenea, odată cu începerea războiului, faptul că a crescut prețul la carburant, la energie electrică, iar în ultimul an a crescut prețul la absolut orice, peste tot. Și atunci cine nu a apucat anul trecut să-și echilibreze prețurile la noile creșteri de prețuri pe care le resimțim oriunde, peste tot, anul ăsta le-au crescut”, a spus Dan Drăgan, conform stiridiaspora.ro.

Prețurile cazării s-au majorat din cauza modificărilor camerelor

Acesta a mai spus că prețurile nu au crescut cu 50% cum a auzit că se vorbește, dar au crescut cu 5 sau 10 euro, în funcție de perioadă, de loc, de numărul de nopți.

„Mai contează dacă cazările respective au făcut ceva modificări în ultimii ani. Am văzut, de exemplu, o comparație: ‘domne, Thassos s-a scumpit. Păi când mergeam eu acum 15 ani era 30 euro cazarea și acum îmi cer 130 euro’. Păi da, dar după 15 ani el nu mai are aceleași cheltuieli și nu mai are aceeași cameră. A schimbat mobila, a schimbat nu știu, detergentul, a schimbat cearceafurile, canapeaua, salteaua, perna. A schimbat o grămadă de lucruri. Nu poate să ceară după 15 ani de evoluție același preț ca atunci, că înseamnă că închide. E normal să existe modificări de prețuri, cum de asemenea este normal ca prețurile în iulie și august să fie mai mari pentru că cererea este foarte mare”, a mai spus reprezentantul Forum Grecia.

Mai multe beneficii în extrasezon

Pentru cei care vor să cheltuiască mai puțin, pot merge în Grecia în extrasezon, adică în iunie sau septembrie. Mai mult, temperatura va fi mai ușor de suportat pentru că nu mai este atât de cald precum vara. Reprezentantul forumului a mai spus că în extrasezon insulele sunt mai frumoase, pentru că vara vegatația lor se usucă.

„Sezonul nu este doar două luni. Mâncarea e la fel de bună, peisajele sunt la fel de frumoase, ba chiar în anumite destinații culoarea apei are nuanțe mult mai aprinse și mult mai plăcute decât vara în extrasezon”, a concluzionat Adrian Drăgan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`