Statul UE care a anunțat că interzice telefoanele mobile și tabletele în școli. Măsura vizează chiar și smartwatch-urile

Statul UE care a anunțat că interzice telefoanele mobile și tabletele în școli. Măsura vizează chiar și smartwatch-urile
Sursa foto: Pixabay

Telefoanele mobile și alte dispozitive urmează să fie interzise în clase pentru a nu mai perturba procesul de învățare, a anunțat guvernul Țărilor de Jos, potrivit BBC.

Olanda interzice telefoanele mobile și tabletele în școli

Inițiativa este implementată în parteneriat cu școlile și va intra în vigoare de la începutul anului viitor.

Vor exista câteva excepții, inclusiv pentru elevii cu nevoi medicale sau dizabilități și pentru clasele care se concentrează pe aptitudinile digitale.

Interdicția nu este obligatorie din punct de vedere juridic, dar ar putea deveni în viitor.

„Chiar dacă telefoanele mobile sunt aproape interconectate cu viețile noastre, ele nu își au locul în sala de clasă”, a declarat ministrul olandez al educației, Robert Dijkgraaf.

„Elevii trebuie să se poată concentra acolo și să li se ofere toate oportunitățile de a învăța bine. Știm din cercetări științifice că telefoanele mobile perturbă acest lucru”, a adăugat oficialul.

Interdicția anunțată de guvernul olandez vizează și tabletele, și ceasurile inteligente.

Autoritățile spun că școlile vor fi cele care vor conveni forma exactă a regulamentului cu profesorii, părinții și elevii, inclusiv dacă aceștia doresc o interzicere completă a dispozitivelor în unitățile de învățământ.

Demersul este rezultatul unui acord între minister, școli și organizațiile de profil, urmând să fie revizuit la finalul anului școlar 2024-2025 pentru a se vedea cât de bine a funcționat și dacă este necesară o interdicție din punct de vedere juridic.

Un anunț similar au făcut și autoritățile finlandeze săptămâna trecută. Guvernul de la Helsinki a menționat că va schimba legislația astfel încât să fie mai ușor de restricționat folosirea telefoanelor în școli.

Alte țări, ca Anglia și Franța, au propus la rândul lor interzicerea telefoanelor mobile în școli pentru a spori calitatea studiului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)