Un număr tot mai mare de adolescenți nu-și dau seama că sunt supraponderali iar asta îi va afecta pe termen lung

Un număr tot mai mare de adolescenți nu-și dau seama că sunt supraponderali iar asta îi va afecta pe termen lung

Un număr tot mai mare de adolescenți supraponderali nu se percep ca fiind prea grei – un fenomen îngrijorător care ar putea duce la alegeri nesănătoase în ceea ce privește stilul de viață, au avertizat oamenii de știință.

Tendința de subestimare a greutății corporale s-a dovedit a fi mai frecventă în rândul fetelor

Cercetătorii au recunoscut că mai mulți alți factori, inclusiv imaginea corporală, dietele, schimbarea tiparelor de alimentație și migrația, ar fi putut juca, de asemenea, un rol în tendințele observate de-a lungul timpului, arată Telegraph.

Studiul a fost realizat de International Health Behaviour in School-Aged Children, care a chestionat copii cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani între 2002 și 2018 și a modelat tendințele în ceea ce privește percepția greutății corporale, ținând cont de vârstă, sex și statutul socioeconomic al familiei.

Sondajul s-a bazat pe mai mult de 745.000 de adolescenți din 41 de țări din Europa și Statele Unite – dar are implicații deosebite în Marea Britanie, unde peste o treime dintre adolescenți sunt supraponderali sau obezi.

Tinerii care își subestimează greutatea și, prin urmare, nu se consideră supraponderali pot să nu simtă că trebuie să piardă excesul de greutate și, ca urmare, pot face alegeri nesănătoase în ceea ce privește stilul de viață.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`