"66% din populaţie se bazează pe DNA". Kovesi: E de neînţeles cum unii conducători cred că pot scăpa, în continuare, luând mită

"66% din populaţie se bazează pe DNA". Kovesi: E de neînţeles cum unii conducători cred că pot scăpa, în continuare, luând mită
Foto: romanialibera.ro

Anchetele despre cum au fost cheltuite fondurile europene sunt prioritare pentru DNA, a anunțat șefa acestei instituţii, Laura Codruţa Kovesi. Tot procurorul şef anticorupţie a ţinut să precizeze că vor urma arestări ale unor personaje grele. Koveşi a declarat şi că nu este interesată de politică.

 „Infracţiunile comise şi care includ fonduri U.E. sunt acum în vizorul nostru şi sunt o chestiune prioritară pentru DNA. Numărul anchetelor care privesc aceste cazuri a crescut”, a declarat Kovesi pentru publicația suedeză expressen.se, transmite B1 TV.

“Au existat zvonuri conform cărora intenţionez să devin preşedintele României. Nu, acest lucru nu se regăseşte în agenda mea. Nu doresc aceasta. Când termin aici, doresc să continuu munca în domeniul juridic”, a adăugat șefa DNA.

Kovesi spune că nu ştie dacă are dușmani, dar „există câţiva politicieni care nu ne iubesc, este cât se poate de clar”. Acest lucru nu o impedică pe șefa procuroilor anticorupție să-și continue treaba în același ritm.

„Dar nu are importanţă, deoarece noi primim aprecierea şi sprijinul general al cetăţenilor români. 66 la sută din populaţie se bazează pe noi şi acesta este cel mai mare procentaj pentru o instituţie, cu excepţia Bisericii şi Armatei”, a precizat aceasta.

Totodată, produrorul șef al DNA spune că niciun conducător corupt nu va scăpa de  anchetele instituției pe care o conduce: „E de neînţeles cum unii conducători cred că pot scăpa, în continuare, luând mită. Nu punem beţe în roatele carierei lor. Ei îşi distrug propria carieră comiţând aceste infracţiuni”

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`