Portretul „României Educate” a lui Iohannis: Niciun candidat nu a promovat BAC-ul în peste 50 de licee. Numărul școlilor fără promovați s-a dublat în ultimii 4 ani

Portretul „României Educate” a lui Iohannis: Niciun candidat nu a promovat BAC-ul în peste 50 de licee. Numărul școlilor fără promovați s-a dublat în ultimii 4 ani
Președintele Klaus Iohannis. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

În peste 50 de licee, niciun candidat de la Bacalaureat nu a promovat examenul. Numărul liceelor fără niciun promovat aproape s-a dublat în ultimii patru ani. Se întâmplă în contextul în care, din 2020 și până în prezent, toți miniștrii Educației au fost de la PNL, iar proiectul de suflet al președintelui Klaus Iohannis a fost „România Educată”, proiect în care a investit șapte (!) ani.

Rezultate tot mai slabe la examenul de Bacalaureat

Potrivit platformei bacplus.ro, în peste 50 de licee niciun candidat la BAC nu a promovat examenul, numărul lor fiind mai mare decât anul trecut.

În județele Buzău și Constanța sunt câte patru licee care nu au nici măcar un promovat la BAC. În județele Alba, Ialomița, Satu-Mare și Harghita sunt câte trei, iar în județele Sălaj, Timiș, Galați, Olt, Teleorman, Gorj, Caraș-Severin, Bacău și Vâlcea sunt câte două licee.

Printre județele care au un singur liceu cu rata de promovare 0% se numără: Botoșani, Bihor, Sibiu, Arad, Prahova, Maramureș, Tulcea, Dâmbovița, Vaslui, Giurgiu, Mureș, Bistrița-Năsăud, Neamț.

Potrivit edupedu.ro, numărul liceelor fără niciun promovat la Bacalaureat aproape s-a dublat în ultimii patru ani, în 2020 fiind 27 de unități de învățământ într-o astfel de situație.

Per total, notele la Bacalaureat sunt puțin mai mici decât cele de anul trecut, chiar dacă rata de promovare a rămas peste 70%. Cea mai mică rată de promovare s-a înregistrat în Ilfov – 54,9%, iar cea mai mare în Brăila – 87,3%.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`