Ialomițianu (PMP): Ar fi o mare greșeală să se anuleze facilitățile fiscale. Economia ar fi pusă pe butuci. Unde e patriotismul economic pe care ni l-a prezentat Ciolacu? (VIDEO)

Ialomițianu (PMP): Ar fi o mare greșeală să se anuleze facilitățile fiscale. Economia ar fi pusă pe butuci. Unde e patriotismul economic pe care ni l-a prezentat Ciolacu? (VIDEO)
Gheorghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP și fost ministru de Finanțe.

Gheorghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP și fost ministru de Finanțe, a declarat luni, pentru B1 TV, că ar fi o mare greșeală ca Guvernul Ciolacu să anuleze facilitățile fiscale ale angajaților din agricultură și construcții deoarece asta ar însemna practic salarii mai mici, deci reducerea consumului, deci încasări mai mici la buget. În schimb, pentru a acoperi gaura din bugetul țării, PSD și PNL ar trebui să mai reducă din cheltuielile statului, a mai spus Ialomițianu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Ialomițianu: Ne apucăm să sacrificăm economia, că s-a guvernat iresponsabil?

„Actuala coaliție ne-a adus în situația aceasta, pentru că a făcut un buget nerealist, a supraevaluat veniturile și a subevaluat cheltuielile și rezultă foarte clar din execuția bugetară. Sigur că în PNRR e prevăzut încadrarea în deficitul bugetar asumat în fiecare an, 4.4%, dar asta trebuia s-o știe și fostul ministru de Finanțe (Adrian Câciu de la PSD) și fostul premier (Nicolae Ciucă de la PNL). Toți miniștrii trebuiau să cunoască acest lucru și era o responsabilitate.

Acum ne apucăm să sacrificăm economiam că s-a guvernat iresponsabil sau s-a dorit să se arate o altă situație privind nivelul de trai al românilor, adică mărind unele cheltuieli în mod iresponsabil? Au mărit chetuielile la unii demnitatri și au mărit alte cheltuieli cu funcționarea aparatului administrativ”, a declarat Ialomițianu.

Ialomițianu: Unde e patriotismul economic al lui Ciolacu?

Fostul ministru a mai spus că, în loc să elimine facilitățile fiscale ale angajaților din construcții și agricultură, mai bine Guvernul Ciolacu ar tăia din cheltuielile statului.

„Trebuie să se uite la cheltuieli, că acolo avem o depășire de 7% față de estimat. S-a estimat creșterea chetulielor cu 10% față de anul trecut și cheltuielile la cinci luni sunt sunt la 17%. (…)

Probleme avem la TVA că a scăzut foarte mult consumul. Prețurile au crescut foarte mult, așa că românii consumă tot mai puțin și atunci ce facem? Anulăm facilitățile fiscale care ar ajuta relansarea economiei în construcții și industrie alimentară?

Unde e acel patriotism economic pe care ni l-a prezentat dl premier Ciolacu, spunând că schimbăm modelul de creștere economică, nu ne mai bazăm pe importuri, ci stimulăm consumul din producție”, a mai spus Gheorghe Ialomițianu.

Ialomițianu insistă că nu trebuie eliminate facilitățile fiscale

„Cred că ar fi o mare greșeală să se facă această anulare a facilităților fiscale. Economia ar fi pusă pe butuci și nu se vor încasa mai mulți bani.

Trebuie tăiaie cheltuielile și ajutată economia. Am avut un exemplu anul trecut, dar nu se învață din greșeli. Anul trecut au fost anulate unele facilități fiscale și încasările au fost mai mici la buget. În industria HORECA s-a anulat impozitul specific și s-a trecut pe impozitul de 16% și încasările sunt mai mici din impozitul de profit. Ce facem? Mergem din rău mai rău? Nu învață coaliția din greșeli.

PSD de anul trecut ne amenință cu anularea facilităților și introducerea impozitului progresiv, ceea ce ar însemnă o lovitură tot asupra consumului, că salariații vor încasa salarii mai mici”, a mai declarat vicepreședintele PMP, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul