Drulă (USR): Ciolacu a dat o OUG de inspirație comunistă. Efectele le-am mai trăit – penurie de produse, rafturi goale, falimente / Pentru PNL, Partidul Niciodată Liberal, este final de drum

Drulă (USR): Ciolacu a dat o OUG de inspirație comunistă. Efectele le-am mai trăit - penurie de produse, rafturi goale, falimente / Pentru PNL, Partidul Niciodată Liberal, este final de drum
Cătălin Drulă, președintele USR. Foto: USR / Facebook

Cătălin Drulă, președintele USR, a criticat prevederile Ordonanței de Urgență care, pretinde Guvernul, ar trebui să ducă la ieftinirea a 14 alimente de bază. Drulă avertizează că măsurile vor duce la penurie de alimente, rafturi goale și falimente.

Liderul USR a mai susținut că Guvernul e de vină pentru inflația mare și scăderea puterii de cumpărare a românilor. Iar problema poate fi rezolvată dacă PSD și PNL încep să taie din cheltuielile statului. Numai că n-o vor face, deoarece asta ar însemna să afecteze clientela de partid.

Drulă a avut cuvinte dure mai ales pentru PNL: „Pentru PNL, Partidul Niciodată Liberal, este final de drum. Este clar pentru orice român că nu există minciună mai mare decât că PNL ar fi un partid de dreapta”.

Amintim că Ordonanța de Urgență privind prețurile la alimente a fost adoptată vineri de Guvernul Ciolacu. Prevederile ei au fost criticate inclusiv de specialiștii din Consiliul Concurenței.

Drulă critică OUG privind prețurile la alimente

„Guvernarea de stânga PSD-PNL distruge economia. Marcel Ciolacu a dat astăzi un OUG de inspirație comunistă prin care statul stabilește prețurile. Efectele le știm, le-am mai trăit: penurie de produse, rafturi goale și falimente.

Inflația este alimentată fix de acest guvern prin deficitul enorm. Cheltuielile pe datorie înseamnă excedent de cerere, adică scumpiri. Măsura corectă sunt oprirea risipei, a jafului bugetar și echilibrarea finanțelor. Dar asta înseamnă ca domnul Ciolacu să supere clientela de partid.

În loc de asta, domnul Ciolacu face ce știe orice populist de stânga la butoane: noi scheme de ajutor de stat pentru băieții deștepți și OUG-uri care distorsionează piața. Ca de obicei, cei mai afectați vor fi cei mai vulnerabili din societate, în timp ce băieții de caviar pun veseli economia pe butuci”, a scris Cătălin Drulă, pe Facebook, în contextul în care Ciolacu a anunțat azi și o schemă de sprijin în valoare de 600 de milioane de euro pentru firmele româneşti producătoare de alimente, care fac investiţii în unităţile de procesare.

Drulă: L-ul din PNL e o minciună

Președintele USR a criticat apoi direct PNL-ul pentru că a fost complice la toate aceste lucruri.

„Pentru PNL, Partidul Niciodată Liberal, este final de drum. Este clar pentru orice român că nu există minciună mai mare decât că PNL ar fi un partid de dreapta.

Soluțiile corecte există. E nevoie de o guvernare pro-economie de piața, responsabilă cu banul public și dură cu căpușele mufate la buget. Soluția este polul de dreapta în jurul USR pentru 2024”, a mai scris Cătălin Drulă, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)