Dan Antonescu, despre crima de la Grădina Botanică din Craiova: „Avem de-a face cu o premeditare” (VIDEO)

Dan Antonescu, despre crima de la Grădina Botanică din Craiova: Avem de-a face cu o premeditare (VIDEO)
Agresorul este un elev de la liceul militar şi fiu de poliţist. În același atac, derulat în grădina botanică din oraș, a fost rănit foarte grav și un prieten al fetei, sursă foto: captură YT

Expertul criminolog Dan Antonescu a explicat într-o intervenție pentru B1 TV cum a fost posibilă crima comisă în Grădina Botanică din Craiova care a îngrozit o țară întreagă. Un adolescent de 17 ani a înjunghiat mortal o fată de 14 ani și a rănit grav un tânăr de 20 de ani. Scena a fost surprinsă de camerele de luat vederi și scoate la iveală o cruzime fără margini. Pentru mulți crima comisă este de neînțeles mai ales că suspectul învață la Colegiul Militar din Craiova.

Ce spun experții despre crima șocantă din Craiova

„În acest domeniu al milităriei să-i spunem așa, rebeliunea nu prea are loc. Apoi este vorba despre un program strict, despre disciplină, despre regulamente, dar în același timp eu sunt curios cine a ales acest liceu, el sau părinții? Dacă a ales el și a constatat că nu i se potrivește unitatea de învățământ putea să se retragă, dacă i s-a impus acest lucru apar frustrări. Teribilismul, e vorba de vârsta foarte periculoasă, trecerea de la pubertate la adolescență, adolescența deja înaintată presupun niște schimbări în organismul tânărului și dacă nu este cumva gestionată trecerea aceasta apar deviații”, susține Dan Antonescu.

Acesta este convins că oribila crimă a fost premeditată, chiar dacă suspectul își cunoștea sau nu victimele:

„Problema aceasta a violenței născută în căpușorul acestui copil, din punct de vedere penal va răspunde pentru fapta comisă dar cu pedeapsa redusă la jumătate, probabil că s-au creat niște modificări, frustrările adunate, acum chiar speculăm, din viața aceea cazonă plus dacă avem și o decepție în dragoste…colegi de-ai fetei au afirmat că cei doi ar fi avut o relație cândva, în anchetă el a declarat că nu a avut astfel de relație și că nu îi cunoștea pe cei doi. Oricum avem de-a face cu o premeditare. Dacă ar fi fost vorba despre o fostă relație, și aici vorbim despre gelozie, o premeditare țintită. Era clar că erau vizați cei doi. Dacă nu, avem de-a face cu o premeditare și victime de conjunctură. El a plecat cu convingerea de a comite o faptă gravă, așa cum se întâmplă cu cei care încearcă să acceadă tretre în diverse organizații. Cuțitul avea obiceiul să îl poarte, nu se justifică, arma este foarte mare. În plus, cagulă, mănuși, pentru ce le-ai luat? E clar că era hotărât să comită o faptă gravă.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`