China este pe cale să atingă obiectivul privind energia eoliană și solară cu cinci ani înainte de termen

China este pe cale să atingă obiectivul privind energia eoliană și solară cu cinci ani înainte de termen
sursă foto: captură YT

Beijingul își consolidează poziția de lider mondial în domeniul energiilor regenerabile cu o capacitate solară mai mare decât restul lumii la un loc.

China este pregătită să își dubleze capacitatea și să producă 1.200 de gigawați de energie prin intermediul energiei eoliene și solare până în 2025

Raportul a fost realizat de Global Energy Monitor, un ONG cu sediul în San Francisco care urmărește parcurile eoliene și solare la scară utilitară aflate în funcțiune, precum și proiectele viitoare din țară.

Acesta precizează că, începând cu primul trimestru al anului, capacitatea solară la scară utilitară a Chinei a ajuns la 228 GW, mai mult decât cea a restului lumii la un loc. Instalațiile sunt concentrate în provinciile din nordul și nord-vestul țării, cum ar fi Shanxi, Xinjiang și Hebei.

În plus, grupul a identificat parcuri solare în construcție care ar putea adăuga încă 379 GW de capacitate potențială, triplă față de cea din SUA și aproape dublă față de cea din Europa.

China a făcut, de asemenea, pași uriași în ceea ce privește capacitatea eoliană: capacitatea sa combinată onshore și offshore depășește acum 310 GW, dublu față de nivelul din 2017 și aproximativ echivalent cu cel al următoarelor șapte țări din top combinate.

Cu noi proiecte în Mongolia, Xinjiang, Gansu și de-a lungul zonelor de coastă, China este pe cale să adauge încă 371 GW înainte de 2025, mărind parcul eolian global cu aproape jumătate.

Constatările sunt în concordanță cu rapoartele anterioare și cu datele guvernamentale publicate în acest an, care au prezis că China ar putea depăși cu ușurință obiectivul său de a furniza o treime din consumul de energie din surse regenerabile până în 2030.

Demersul Chinei în domeniul energiei verzi face parte din efortul său de a îndeplini obiectivele duble de reducere a emisiilor de dioxid de carbon stabilite în 2020.

Fiind a doua economie a lumii ca mărime, China este cel mai mare emițător de gaze cu efect de seră și este responsabilă pentru jumătate din consumul mondial de cărbune.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)
19:41 - De ce nu ar trebui să bei prea multă apă dacă îți dorești să fii hidratat pe tot parcursul zilei. Câtă apă este necesar să bem
19:29 - Bogdan Matei (PSD), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Luni vom avea o ședință a grupurilor reunite și vom stabili. Eu nu cred că este oportună o astfel de lege
19:12 - Alexandru Dimitriu (USR): Iohannis seamănă tot mai mult cu Piedone (VIDEO)