Judecătorii Înaltei Curți, convocați joi în Adunarea Generală să atace legea pensiilor speciale la CCR

Judecătorii Înaltei Curți, convocați joi în Adunarea Generală să atace legea pensiilor speciale la CCR
Foto simbol: Pixabay

Președinta Înaltei Curți, Corina Corbu, i-a convocat pe judecătorii instanței supreme, joi, în Adunarea Generală, pentru a sesiza Curtea Constituțională cu privire la legea pensiilor speciale, conform documentului consultat de G4Media.

În documentul respectiv se menționează:

„(…) La data de 29 iunie 2023, ora 13:00, judecătorii instanței supreme sunt convocați în sistem de videoconferință pentru constituirea în secții unite în vederea exercitării atribuției pentru:

1. Sesizarea Curții Constituționale în vederea exercitării controlului de constituționalitate înainte de promulgare asupra legii pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu și a legii nr. 227/2015 privind codul fiscal:

2. Sesizarea Curții Constituționale în vederea exercitării controlului de constituționalitate înainte de promulgare asupra legii pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu și a legii nr. 227/2015 privind unele măsuri pentru continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare”.

Legea pensiilor speciale, adoptată miercuri de Parlament

Legea pensiilor speciale a fost adoptată miercuri de Parlament, dar USR, care a votat împotriva proiectului, susține că aceasta nu face altceva decât „să salveze pensiile speciale”.

„Grupul USR a votat asumat împotriva acestei legi (…) fiindcă de fapt nu faceți decât să salvați pensiile speciale. Nu putem aproba prin votul nostru o lege care ar fi trebuit să se numească legea de salvare a pensiilor speciale. De ce? Unu, pentru că nu ați tăiat nicio pensie specială. Doi, nu treceți nicio pensie specială pe contribuitivitate. Trei, nu ați făcut nicio reformă reală în sistemul de pensii și nu asigurați echitatea generală, cum v-o cer românii. Patru, nu ați redus aproape nicio cheltuială cu pensiile speciale, adică fix ce ne-am asumat prin PNRR și ne cere Comisia Europeană. Cinci, nu ați respectat jalonul”, a declarat deputata USR Oana Țoiu, citată de G4Media.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`