Klaus Iohannis a convocat o ședință CSAT pentru 6 iulie. Se va vorbi inclusiv despre militarii care pot fi trimiși în misiuni și operații în afara României

Klaus Iohannis a convocat o ședință CSAT pentru 6 iulie. Se va vorbi inclusiv despre militarii care pot fi trimiși în misiuni și operații în afara României
Foto: Facebook @ Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru joi, 6 iulie, ora 17, la Palatul Cotroceni, iar în cadrul evenimentului se va vorbi inclusiv despre „forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român în anul 2024”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Ședință CSAT pe 6 iulie

Potrivit Președinției, pe ordinea de zi a ședinței CSAT sunt incluse subiecte referitoare la:

  • Obiectivele României pentru Summitul NATO de la Vilnius, Republica Lituania, din perioada 11-12 iulie 2023;
  • Forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român în anul 2024.

„În cadrul ședinței CSAT vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale”, a precizat Administrația Prezidențială.

Convocarea ședinței CSAT vine la o zi după evenimentul de la Haga, acolo unde președintele Klaus Iohannis și alți lideri europeni au participat la reuniunea în format restrâns pe care a organizat-o premierul olandez Mark Rutte în pregătirea Summitului NATO de la Vilnius.

„Rusia este și va continua să fie amenințarea imediată și cea mai directă la adresa securității euroatlantice (…). Dată fiind poziționarea noastră strategică, România este interesată în mod deosebit de consolidarea suplimentară a Flancului Estic, printr-o abordare coerentă și unitară. Aceasta înseamnă asigurarea forțelor, structurilor, capabilităților și echipamentelor necesare, precum și aranjamentele adecvate de comandă și control”, declara președintele Klaus Iohannis în limba engleză, conform traducerii oferite de Administrația Prezidențială.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie