Emoții pentru copii și părinți: Notele și mediile de la Evaluarea Națională 2023 vor fi publicate astăzi

Emoții pentru copii și părinți: Notele și mediile de la Evaluarea Națională 2023 vor fi publicate astăzi
Sursa foto: Profimedia

Ministerul Educației publică astăzi, până la ora 14.00, primele rezultate după examenul de Evaluare Națională. Contestațiile pot fi depuse miercuri și joi.

Elevii de clasa a VIII-a au susținut probele la Română și Matematică în perioada 19-21 iunie

Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai candidaților minori.
Rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie.

Rezultatele examenului de evaluare naţională ale candidaţilor anonimizaţi sunt afişate şi pe pagina de internet a Ministerului Educaţiei şi a inspectoratelor şcolare.

Examenul contează în proporție de 100% pentru admiterea la liceu. Media pentru admitere va fi media generală la Evaluare Naţională susţinută de către absolvenţii clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obţinute la cele două probe.

Vor fi organizate două etape de repartizare: prima, în 19 iulie, repartizarea computerizată la care participă doar elevii care au susținut Evaluarea Națională, iar a doua, în 10-11 august, pentru cei rămași nerepartizați.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`