Cât costă un porumb fiert pe litoral. Prețul ajunge să fie și de 10 ori mai mare față de cel al producătorului

Cât costă un porumb fiert pe litoral. Prețul ajunge să fie și de 10 ori mai mare față de cel al producătorului
Sursa Foto: Flickr.com

De la producător, până la plajele de pe litoral, prețul porumbului ajunge să crească și de 10 ori. La fel ca în fiecare an, litoralul este plin de vânzători ambulanți, iar pofta face ca turiștii să uite de preț.

Fermierii vând porumbul la un leu

Fermierii vând porumbul doar cu un leu, în piețele en gros din Dolj, conform observator news.
„Cine are mafă multă, mai lasă şi la preţ. Unde e marfă multă, e şi preţul negociabil”, a spus un producător.
Pentru ca producătorii să reușească să scoată la vânzare porumbul încă din prima lună de vară, fermierii din Dăbuleni trebuie să îi crească în solarii.
Un kilogram de boade dulci de porumb pentru semânat ajunge la 50 de lei, în comparație cu 16 lei cât costă cel clasic. Este un soi care se face timpuriu și are nevoie de o îngrijire specială, iar producătorii abia dacă își scot investiția.
Din Dolj, porumbul zaharat ajunge pe litoral.

10 lei un porumb fiert pe plajă

„Vin samsarii care vin aici, la Dăbuleni şi vin si îl iau de la noi”, transmite un producător.
Dar, până când porumbul ajunge la mare, prețul crește de 10 ori. Prețul este mare, dar pofta îi face pe turiști să uite de el.
„Nu cumpărăm! Se pune mâna pe produs şi nu. Scump, la banii noştri, foarte scump”, a spus o turistă.
Totuși, vara trebuie să acordăm o atenție mai importantă locului de unde cumpărăm porumbul, pentru că dacă el a fost ținut în soare poate avea bacterii periculoase precum salmonella, stafilicoc auriu sau E.coli.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:30 - Marcel Ciolacu: Anul viitor românii plătesc aceleași impozite pe proprietate. Am amânat până la 1 ianuarie 2026 aplicarea noului mod de calcul al valorii impozabile pentru clădiri (VIDEO)
12:26 - O bandă de hoți care a dat spargerea în București a fost prinsă în Timiș
12:18 - Ciocolata va ajunge de la un desert accesibil, la un produs de lux. Prețurile la cacao au atins niveluri recorduri
12:16 - Marcel Ciolacu: Politicieni disperați să își facă loc în turul 2 inventează scenarii iresponsabile. Nu va exista nicio imixtiune a Rusiei în procesul electoral / Aprobăm noi măsuri de sprijin pentru R. Moldova (VIDEO)
12:01 - Florin Roman, după declarațiile lui Gigi Becali: Blatul politic între PSD/AUR și Marcel Ciolacu/George Simion a fost confirmat cu nonșalanță din interior
11:59 - Oanei Paraschiv i s-a pus pata pe Sorin Brotnei. Ce s-a întâmplat după Asia Express
11:49 - 5 joburi moderne pe piața locală a resurselor umane
11:48 - Adrian Țuțuianu, despre o posibilă înțelegere între AUR și PSD: „Aceste acuzații dovedesc incapacitatea celor doi contracandidați, Ciucă și Geoană, de a performa electoral” (VIDEO)
11:39 - Alexandru Dimitriu: USR nu o să intre la guvernare cu PSD, acest partid toxic care a nenorocit România atâta timp (VIDEO)
11:36 - Încă o maimuță a murit la grădina zoologică din Hong Kong. Bilanțul mamiferelor moarte a ajuns la 12. Cauza decesului ar fi solul infectat cu o bacterie care poate afecta și oamenii