Bernadette Szocs, medalie de aur la tenis de masă în cadrul Jocurilor Europene de la Cracovia (FOTO)

Bernadette Szocs, medalie de aur la tenis de masă în cadrul Jocurilor Europene de la Cracovia (FOTO)
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Kolbert-Press/Gamel

Bernadette Szocs a cucerit medalia de aur la tenis de masă în proba de simplu feminin, marți, în cadrul Jocurilor Europene Cracovia 2023, după o victorie în finala cu Xiaoxin Yang.

Bernadette Szocs, medalie de aur la Jocurile Europene

Românca a închis duelul cu reprezentanta Principatului Monaco după o oră și 56 de minute de joc în care a reușit să revină de la 1-3 la seturi, potrivit Agerpres. După două seturi pe care le-a câștigat pe muchie de cuțit (13-11 / 11-9), Bernadette Szocs a tranșat decisivul în favoarea sa fără prea multe emoții (11-3).

„Imaginile victoriei! Multumirile campioanei!

Bernadette Szocs a trăit ununl dintre cele mai frumoase momente ale carierei. Aurul la Jocurile Europene întregește o carieră de excepție și aduce confirmare. Bernie este una dintre cele mai spectaculoase jucătoare din circuitul mondial.

La Cracovia, a jucat pentru toți cei care o susțin și a mulțumit fiecăruia în parte. A crezut, nu s-a uitat la scor și a trecut de monegasca Yang Xiaoxin în set decisiv după ce a întors d ela 02 și 1-3 la seturi.

Bravoo, Bernie! Ție și antrenorului Viorel Filimon!”, a fost reacția Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

A fost a treia medalie pe care o obține tenisul de masă românesc la Cracovia. Tot marți, în finala mică a aceleiași probe, Elizabeta Samara a câștigat medalia de bronz. Medalii de bronz câștigaseră și Ovidiu Ionescu / Bernadette Szocs, luni, în proba de dublu mixt.

„Forma bună anunțată de Eliza la începutul competiției majore a fost confirmată în Polonia, inclusiv într-un ultimul meci al probei, care s-a jucat cu medalia europeană pe masă contra polonezei Natalia Bajor! Fulgerătoare în lovituri, precisă și conectată total la duelul din finala mică, Elizabeta Samara a reușit să contracareze un joc la fel de consistent făcut de adversara din drumul spre medalie”, scria Federația Română de Tenis de Masă în postarea prin care a anunțat victoria Elizabetei Samara.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`