Deputatul Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD, a comentat afirmațiile lui Dan Motreanu, prim-vicepreședinte PNL, și s-a arătat de părere că există „un război” în interiorul formațiunii liberale.
„Partidul Social Democrat, și vă spun foarte serios acest lucru, nu va arbitra acest meci care este în acest moment în interiorul Partidului Național Liberal”, a declarat Zetea, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, acolo unde a vorbit și despre măsurile pentru reducerea prețurilor la alimente.
Întrebat despre afirmațiile lui Dan Motreanu, Gabriel Zetea a declarat: „În primul rând, trebuie să înțelegem, domnul Motreanu e în prima linie a Partidului Național Liberal, dar este într-o tabără opusă de cea a președintelui Partidului Național Liberal, domnul Nicolae Ciucă. Este un război în interiorul Partidului Național Liberal”.
Întrebat dacă mai este cineva în tabăra lui Nicolae Ciucă, social-democratul a adăugat: „Pare că marea majoritate a partidului. Eu, cel puțin, așa știu. Eu mă întâlnesc foarte mult cu aleși locali, care sunt de partea lui Nicolae Ciucă, dar Partidul Social Democrat, și vă spun foarte serios acest lucru, nu va arbitra acest meci care este în acest moment în interiorul Partidului Național Liberal. Nu ne dorim acest lucru. Ne dorim să avem Partidul Național Liberal ca și partener până la alegerile din anul 2024 pentru că asta am promis românilor”.
„Ne vom concentra exclusiv pe partea de guvernare. A promis Marcel Ciolacu că se ocupă de pensiile speciale, eh, n-au trecut vreo 10, 11, 12 zile de când este prim-ministru, nu trei ani de când ne-a spus Rareș Bogdan că taie pensiile speciale, și uite că Marcel Ciolacu, spre deosebire de alții, se cam ține de cuvânt”, a continuat Gabriel Zetea.
„Că vorbim de eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, avem o lege votată în Parlament, eu consider că este o lege absolut constituțională din toate punctele de vedere. Atunci când vorbim despre «pensiile speciale» ale parlamentarilor, acelea nu sunt pensii, sunt indemnizații, bonificații financiare pe care Parlamentul a considerat la un moment dat oportun să le dea, la împlinirea vârstei de 65 de ani, pentru foști parlamentari, ca o compensație pentru că nu li s-a calculat vechimea la un moment dat”, a mai spus el.