Profesoară despre subiectele la Matematică la Bac 2023: „Este unul muncitoresc”

Profesoară despre subiectele la Matematică la Bac 2023: „Este unul muncitoresc”
Foto: Pixabay

Potrivit Denisei Tănăsescu, profesoară de Matematică la Colegiul Național ”I.L.Caragiale” din București, ne putem aștepta la note mari, anul acesta.

Nu este un Bac dificil – spune profesoara

„Ca întotdeauna subpunctele c) de la subiectele II și III sunt mai complicate, dar, până la urmă, orice problemă poate face diferența.

Se pot strecura greșeli din neatenție și o problemă ”ușoară” poate deveni ceva complicat. Întotdeauna, este catalogat ca fiind facil ceea ce stăpânești bine, ca parte din materie”, conchide profesoara.

„Sunt subiecte accesibile, care respectă programa. Sunt similare cu cele date în anii anteriori și cu cele aflate în testele de exersare publicate de minister. Nu este un Bac dificil. Este doar muncitoresc, prin care se dorește evaluarea cunoștințelor dobândite de absolvenții de liceu.

Ca orice problemă de matematică, necesită atenție sporită, meticulozitate în redactare, parcurgerea tuturor pașilor din algoritmul de rezolvare. Doar superficialitatea abordării exercițiilor îi poate duce la greșeli pe cei care susțin proba de Matematică”, a explicat Denisa Tănăsescu pentru Adevărul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`