Cătălin Tolontan: Pe cei trei șefi ISU i-a deranjat că Arafat nu s-a dus la ei să-i dea direct afară (VIDEO)

Cătălin Tolontan: Pe cei trei șefi ISU i-a deranjat că Arafat nu s-a dus la ei să-i dea direct afară (VIDEO)
Foto: evz.ro

Într-o intervenție telefonică la emisiunea Talk B1 de la postul de televiziune B1 TV, jurnalistul Cătălin Tolontan a povestit ceea ce s-a întâmplat la ședința în care cei trei șefi de la ISU au fost dați afară. Citiți AICI postarea lui Cătălin Tolontan pe blogul tolo.ro

Potrivit jurnalistului, la ședință au participat aproximativ 150 de persoane, iar unii dintre cei prezenți au declarat că pot renunța foarte ușor la posturile lor, pentru că nu mai au nimic de pierdut.

 ”Au fost 150 de oameni acolo de față. 150 de oameni care au asistat la momentul în care cei 3 au fost descăpățânați de către șeful IGSU, colonelul Nicolae Cornea, care a întâmpinat o rezistență neașteptată printre oameni, adică au fost mai multi oameni care au spus că „eu nu mai am nimic de pierdut”. Mai mulți au spus că nu este ok dacă nu dau explicații și cei de la IGSU.

Colonelul care a condus departamentul de pe Dealu Spirii, în momentul în care a fost anunțat că este dat afară, acesta a spus că cel mai mult îl supără că  premierul țării sale l-a dat afară în ședința de guvern, fără să aibă o hârtie care să acuze. Cei prezenți acolo au spus că acelea erau cuvintele mai marilor de la pompieri care doreau să scape, și i-au sacrificat pe cei de la ISU. Eu nu spun că au facut bine, sau ca au facut rău. Eu povestesc ce s-a întâmplat acolo„, a spus Cătălin Tolontan.

El a mai precizat și faptul că pe cei trei șefi care au fost dați afară i-a deranjat cel mai mult faptul că Raed Arafat nu s-a dus să-i dea afară cu mâna sa. Și din declarațiile sale, se pare că Arafat nu era foarte plăcut printre pompieri, din cauza faptului că el cerea prea multe ore de la ei, pentru a acorperi deficitul de personal.

Pe ei i-a surprins neplacut și că Raed Arafat nu s-a dus la ei direct să-i dea afară. Arafat nu a avut niciodata o prietenie prea mare cu cei de la pompieri, pentru că a cerut mai multe ore de muncă din partea lor și a aplicat presiuni asupra lor. Dar Arafat a făcut foarte multe pentru pompieri în trecut. Recunosc chiar si pompierii. Acum, ca sa ii ascultam pe pompieri, ei spun da, sunt 80 de mașini care sunt funcționale, și doar 40,50 de masini care pot fi folosite pentru ca nu exista personal, dar și pentru că programul este prea mare și salariile sunt prea mici„, a afirmat jurnalistul.

Până acum, cu excepția lui Piedone și a celor trei funcționari, nimeni din statul român nu a fost acuzat. Pentru că statul român s-a retras și a devenit din posibil vinovat, erou atunci când s-a spus că pompierii nu au nicio legătură, nu au știut nimic despre club, spitalele sunt excepțional dotate. Abia după patru săptămâni, observăm că statul român îşi decapitează oamenii în grabă, înainte de terminarea anchetei”, a mai declarat Tolontan.

Spre sfârșitul intervenției, Cătălin Tolontan se întreabă cum ar fi fost dacă oamenii știau aceste lucruri după incendiul de la Colectiv, cum ar fi reacționat populația cu guvernul lui Ponta. „Gândiți-vă ce s-ar fi întâmplat cu guvernul Ponta, dacă lucrurile pe care le știm astăzi erau date atunci. Era un guvern spulberat într-o singură noapte de către furia populară.

Cătălin Tolontan, despre ședința în care șefii ISU au fost dați afară

#DIRECT_ONE_3ahpr7#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`