Evgheni Prigojin, primul mesaj după rebeliunea Wagner. Ce spune liderul companiei de mercenari despre Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko

Evgheni Prigojin, primul mesaj după rebeliunea Wagner. Ce spune liderul companiei de mercenari despre Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Viktor Antonyuk

Liderul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a transmis un prim mesaj după rebeliunea din weekend, o înregistrare audio de 11 minute în care susține că nimeni nu a fost de acord să semneze vreun contract cu Ministerul rus al apărării și că firma sa de mercenari trebuie să înceteze să mai existe de la 1 iulie, relatează BBC.

Evgheni Prigojin, primul mesaj după rebeliunea Wagner din Rusia

Liderul companiei militare private susține că nu l-a vizat pe președintele Vladimir Putin atunci când le-a ordonat trupelor sale să mărșăluiască spre Moscova.

„Nu am mărșăluit să înlăturăm conducerea Rusiei”, spune Evgheni Prigojin.

„Scopul marșului a fost să evităm distrugerea Wagner și să îi tragem la răspundere pe oficialii care, prin acțiunile lor neprofesioniste, au comis un număr masiv de erori”, a adăugat el.

Prigojin susține că Grupul Wagner regretă că „a trebuit să lovească aviația rusă” și că s-au întors din drum „pentru a evita vărsarea de sânge al soldaților ruși”.

„Am fost într-un marș pentru a ne demonstra protestul, nu pentru a răsturna guvernul”, mai susține liderul Wagner.

Prigojin spune că gruparea a fost „categoric împotriva deciziei de a închide Wagner de la 1 iulie 2023 și de a o încorpora în ministerul apărării”.

Mai mult, el a menționat că președintele Belarusului, Aleksander Lukașenko, a jucat un rol în acord „și s-a oferit să găsească modalități pentru ca Wagner să își continue activitatea legal”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`