Anunț important făcut de Ministerul Educației: Data la care se afișează rezultatele la Evaluarea Națională 2023

Anunț important făcut de Ministerul Educației: Data la care se afișează rezultatele la Evaluarea Națională 2023
Sursa Foto: Pixabay

Ministerul Educației a emis un comunicat prin care anunță că rezultatele la Evaluarea Națională 2023 vor fi disponibile pentru accesare pe pagina dedicată de pe edu.ro, precum și afișate la școlile unde elevii au susținut examenele. Afișarea acestor rezultate va avea loc în data de 28 iunie, până la ora 14.00.

Evaluarea Națională 2023 introduce un proces de anonimizare pentru protejarea datelor personale ale elevilor

Conform noilor reguli privind protecția datelor cu caracter personal, modul tradițional de afișare a rezultatelor obținute în cadrul Evaluării Naționale va suferi o schimbare semnificativă. În loc să fie expuse în maniera obișnuită, cu numele și prenumele elevilor, rezultatele vor trece printr-un proces de anonimizare prin intermediul unor coduri unice asociate fiecărui elev. Această modificare este impusă pentru a asigura protecția strictă a datelor personale ale elevilor și pentru a se conforma în întregime cerințelor legale în ceea ce privește prelucrarea și gestionarea informațiilor cu caracter personal.

În cadrul Evaluării Naționale 2023, proba de limba română a presupus ca fiecare elev să primească un document personalizat, care includea un cod unic specific candidatului, informații despre școala de proveniență și județul în care acesta își desfășoară studiile.

Codul unic atribuit fiecărui elev este format din două litere, XY, care reprezintă indicativul județului, urmate de o secvență de cifre. Acest cod unic este generat de către aplicația informatică EvNat și este personalizat în funcție de numele și prenumele fiecărui elev, asigurând astfel confidențialitatea datelor personale ale acestora.

Această măsură de protejare a confidențialității rezultatelor Evaluării Naționale 2023 are ca scop principal anonimizarea informațiilor personale ale elevilor și respectarea rigorilor legale în această privință. Prin implementarea acestei măsuri, numele și prenumele elevilor nu vor fi făcute publice în asociere cu rezultatele obținute, garantând astfel o protecție eficientă a datelor lor personale în cadrul procesului de evaluare școlară.

În prezent, majoritatea elevilor din clasa a VIII-a au finalizat examenele scrise ale Evaluării Naționale 2023 și sunt într-o așteptare plină de nerăbdare pentru a afla rezultatele acestora, scrie stirileprotv.

Chiar dacă nu există varianta de admitere sau respingere pentru elevi, media obținută în examenele de admitere este extrem de importantă pentru a putea fi acceptați la liceul dorit. Proba la Limba Română a avut loc luni, pe data de 19 iunie, iar proba la Matematică a fost susținută miercuri, pe data de 21 iunie. Elevii care au învățat în școli cu predare în altă limbă urmează să susțină, joi, pe data de 22 iunie, proba la Limba Maternă.

Când se afișează rezultatele la Evaluarea Națională 2023

Potrivit calendarului Evaluării Naționale 2023, primele rezultate la Evaluarea Națională vor fi afișate pe data de 28 iunie până la ora 14:00. Acest moment este deosebit de important pentru elevi, părinți și cadrele didactice, deoarece oferă o primă perspectivă asupra performanțelor obținute în probele susținute.

Elevii care doresc să conteste notele obținute au posibilitatea de a face o contestație și de a solicita recalcularea notelor lor. Lucrarea lor va fi transmisă unei comisii de profesori care o vor reevalua.

  • Perioada de soluționare a contestațiilor este programată pentru intervalul 29 iunie – 4 iulie 2023. În această perioadă, comisiile de profesori vor examina contestațiile și vor efectua recalculările necesare.
  • Data de 4 iulie 2023 este programată pentru afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor. Aceste rezultate finale vor reflecta notele revizuite obținute de elevi în urma procesului de contestație și reevaluare.

Calendarul Evaluării Naționale

După încheierea Evaluării Naționale, urmează procesul de înscriere la liceu.

  • Înscrierea candidaților la examenele de Evaluare Națională se face automat de către secretariatele școlare.
  • Prima probă de la Evaluarea Națională 2023 a fost cea la Limba și Literatura Română pe 19 iunie 2023.
  • Următoarea probă are loc miercuri, 21 iunie 2023, și este la Matematică.
  • Elevii care studiază într-o altă limbă decât româna vor susține proba la limba maternă pe data de 22 iunie 2023.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)