Viituri, inundații și drumuri blocate – rezultatul ploilor puternice din ultimele 24 de ore / În județul Giurgiu s-a format o tornadă (VIDEO)

Viituri, inundații și drumuri blocate - rezultatul ploilor puternice din ultimele 24 de ore / În județul Giurgiu s-a format o tornadă (VIDEO)
Sursă foto: Captură Video - Radu Bogdan Stoica / Facebook

Furia naturii face victime și provoacă mari pagube în țară. O persoană a murit în Arad, iar în județul Hunedoara sute de persoane au rămas izolate, în timp ce peste 1.200 au stat fără curent electric, informează B1 TV.

Inundații în mai multe localități după ploile din ultimele 24 de ore

În mai multe localități din județul Hunedoara, apele învolburate au inundat numeroase gospodării, au blocat drumuri și au rupt stâlpi și copaci.

„Suntem în permanent dialog cu autoritățile, ISU și orice apel 112 în dispecerat. Avem forțele pregătite pe fiecare zonă în parte ca să intervenim. (…) Mai sunt probleme cu accesul pe două drumuri județene și mai multe drumuri comunale, am dispus ca comitetele locale de situații de urgență să asigure apa și alimentele pentru persoanele izolate”, a declarat Călin-Petru Marian, prefect de Hunedoara.

În județul Arad, situația cea mai gravă este înregistrată la Buceava-Şoimuş, unde 150 de persoane sunt afectate. Vorbim și despre un deces și cel puțin 50 de case avariate.

Și în județul Buzău apele au distrus mai multe drumuri, iar autoritățile locale se află pe teren pentru a oferi ajutor oamenilor rămași izolați. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a mobilizat mai multe echipaje pentru a asigura siguranța localnicilor și a limita efectele inundațiilor.

Iar în zona localității Mihăilești din județul Giurgiu, oamenii au surprins momentul în care s-a format o tornadă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)