Tolontan: Soft-ul de la ISU este un Excel neprotejat. În București sunt 40.000 de obiective controlate de 60 de inspectori. Arafat: Se aruncă câte o chestie pozitivă despre activitatea mea, urmată de venin, minciuni și speculații (VIDEO)

Tolontan: Soft-ul de la ISU este un Excel neprotejat. În București sunt 40.000 de obiective controlate de 60 de inspectori. Arafat: Se aruncă câte o chestie pozitivă despre activitatea mea, urmată de venin, minciuni și speculații (VIDEO)
Foto: B1 TV

UPDATE: Secretarul de stat Raed Arafat a avut o reacție pe Facebook, în urma discuțiilor din platoul emisiunii ”XPress”. Arafat susșine că se aruncă o afirmație pozitivă despre activitatea sa, după care vin minciuni și speculații.

Iată mesajul integral al secretarului se stat Raed Arafat:

”Am urmărit în seara asta o emisiune la postul B1TV cu domnii Orcan și Tolontan după ce m-a sesizat o cunostință de discuțiile care aveau loc în cadrul emisiunii și care mă priveau direct. Eram la birou și nu obișnuiesc să urmăresc televiziunile cât sunt la birou, însă am fost curios să văd și să aud ce se discuta și nu pot să nu comentez anumite aspecte. Îmi place cum se aruncă câte o chestie pozitivă despre activitatea mea, urmată de venin, minciuni și speculații care pot pune pe oricine care nu mă cunoaște pe gânduri asupra integrității mele și a activității mele.

Iată câteva chestii pe care le-am auzit în cadrul emisiunii respective și consider că trebuie să le clarific aici: Am înțeles că „am postaci mai ca doamna Udrea și că nu se știe de unde îi plătesc, dar poate de la Fundația pentru SMURD”. Țin să-l informez pe domnul Tolontan care a făcut această afirmație că nu am postaci, nu am nevoie de postaci și nici nu am de unde să plătesc postaci! Banii Fundației pentru SMURD nu sunt la dispoziția mea să fac ce vreau și nu îmi permit să plătesc bani în interesul meu personal indiferent care ar fi interesul acesta.

S-a redeschis subiectul ambulanței cu 175.000 Euro și țin să reamintesc că veți găsi pe acest cont o postare care explică totul în privința acestei ambulanțe, care este de fapt o autospecială de categorie militară pentru multiple victime și cu caracteristici speciale de offroad. Totodată s-a afirmat în cadrul emisiunii că firma Deltamed ar fi sponsorizat Fundația Pentru SMURD cu sute de mii de Euro și rog comentatorii din emisiune să vină cu dovezi, pentru că Fundația nu a primit astfel de sponsorizări din partea firmei respective. S-a afirmat că firma Deltamed a fost favorizată de mine și că a câștigat toate licitațiile, fapt care nu este adevărat și am mai dat explicații în acest sens. SMURD a fost atacat că a primit mașini BMW de la reprezentanța BMW și nu văd unde este problema, fiind vorba de mașini utilizate în activitatea SMURD ca mașini de intervenție. BMW face astfel de acțiuni și în Germania, sponsorizând total sau parțial mașini pentru echipajele de intervenție și au făcut un astfel de proiect și în România. Consider că trebuie felicități și nu criticați! În final, pentru un necunoscător, emisiunea ar putea însemna următoarele mesaje: Nu avea încredere în Dr. Arafat, pentru că nu este o persoană integră! Nu sprijini Fundatia pentru SMURD, că vezi ce fac ăștia cu banii! Nu mai donați echipamente și autospeciale către SMURD, că nu e bine! …etc. Emisiunea a mai conținut și alte afirmații interesante pe care nu am să le abordez acum, însă țin să vă atrag atenția că declarația mea de avere o găsiți pe site-ul MAI și este chiar adevărată. Vă arată ce venituri am avut și câți bani dețin și dacă nu-mi găsiți voi vreun cont ascuns pe undeva cu mulți bani de care nu știu înseamnă că atât am cât este în declarație.

Am o casă la Mureș construită înainte de a ajunge le MS cu mult și am un apartament la București cumpărat cu credit. Salariul meu, că am văzut pe cineva vorbind de un salariu gras pe care îl primesc, nu este nici mare nici mic și vorbim de aprox. 5.500 lei. Dacă am fost așa de corupt și am primit bani de la firme pe care le-am favorizat și am primit foloase vă rog să mi le găsiți… Eu nu știu unde sunt!”.

Cătălin Tolontan a declarat joi, în cadrul emisiunii ”XPress”, că în București și Ilfov există aproximativ 40.000 de obiective care trebuie controlate de doar 60 de inspectori ISU.

”În București și Ilfov sunt 40.000 de obiective înregistrate de către pompieri: școli, firme, grădinițe, stadioane. Sunt 60 de inspectori care le controlează și le avizează. Dacă facem un calcul, cam la doi ani și jumătate-trei ani poate fi controlat unul. Inclusiv mall-urile, am văzut mărturiile din interiorul procesului din Tribunalul Militar al celor doi pompieri, avocații spun că mall-urile erau controlate doar la parter, unul-două-trei magazine. Rămâneau două etaje și zeci de magazine necontrolate. Complexele rezidențiale sau complexele de genul Pionierul care găzdiuesc birouri sau firme sau cluburi erau controlate la fel – două-trei locații, restul nu erau controlate. Deci descriu un sistem de control care în anumite situații nu funcționa deloc. Sunt chestiuni care merg și chestiuni care nu merg la ISU și, într-adevăr, Raed Arafat are o responsabilitate”, a spus jurnalistul.

Totodată, Tolontan a dezvăluit că soflt-ul folosit de ISU este un document Excel neprotejat.

”Știți cum arată soft-ul în care sunt înregistrate 40.000 de obiective și pe baza căruia au venit Raed Arafat și Oprea spunându-ne că pompierii nu știu nimic despre Colectiv? Este un Excel neprotejat, cu niciun fel de sistem de parolare secvențială și de prioritizare. Se caută cu CTRL+F. Acolo poate intra oricine să șteargă o linie și clubul Colectiv să fie sau să nu fie”, a spus Tolontan.

”În București sunt cam 90 de mașini de pompieri valide, funcționale tehnic, dar doar vreo 45-50 au echipaje complete. În București sunt aproximativ 2.000 de evenimente declarate pe lună. Adică aproximativ 20 pe zi, dar în weekend sunt 40. Dacă trimiți la o jumătate din aceste evenimente, tu rămâi în parc doar cu zece mașini de pompieri doar pentru București și Ilfov, ceea ce nu se poate”, a mai spus jurnalistul.

”La cazul Colectiv, un judecător din Tribunalul Militar a spus două lucruri foarte grave pentru șefii de la ISU, și nu numai de la ISU: e imposibil ca șefii să nu fi știut că oamenii aceștia asigurau consultanță în loc să facă control și e imposibil ca șefii să nu fi știut care este efectul denaturării controlului prin sposorizări. Și, din păcate, Raed Arafat are o problemă garvă cu tipul acesta de sponsorizare. Dacă o firmă îi dă fundației tale, SMURD, bani, și tu îi dai firmei ca secretar de stat bani pentru achziția de echipamente, ăsta se numește conflict de interese”, a mai declarat Tolontan.

În acest context, Sabin Orcan a prezentat imagini, preluate de pe blogul lui Cătălin Prisăcariu, cu o mașină BMW pe care scrie ”pompierii SMURD” și apare numele firmei Delta Med.  Este vorba despre o firmă din Cluj Napoca a unui prieten declarat al lui Raed Arafat. Prin această firmă, au fost donate sute de mii de euro fundației private conduse de Raed Arafat, pentru sprijinirea SMURD.

Tolontan: Soft-ul de la ISU este un Excel neprotejat

#DIRECT_ONE_mdqe0u#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`