Primul festival de locuințe mobile din Europa de Est are loc la Râșnov / Care este programul evenimentului

Primul festival de locuințe mobile din Europa de Est are loc la Râșnov / Care este programul evenimentului
Sursa foto: AIRBNB

Tiny House Festival, primul festival de locuințe mobile din Europa Centrală și de Est, are loc la Brașov- Râșnov pe 23-25 iunie, potrivit unui comunicat de presă. Festivalul va aduce împreună producători și pasionați de case mici și mobile, relatează Alephnews.ro

Festivalul încurajează soluțiile ecologice

Potrivit comunicatului de presă, o caracteristică importantă a acestui festival este utilizarea în premieră și exclusivă a energiei solare ca sursă de alimentare, subliniind astfel angajamentul pentru viitorul ecologic al construcțiilor. De asemenea, festivalul aduce în atenție soluții inovative, precum toaletele ecologice uscate, oferind o experiență unică participanților.

Casele mici sunt proiectate într-un mod ecologic, utilizând materiale durabile și tehnologii eficiente din punct de vedere energetic, precum sistemele solare și sistemele de reciclare a apei. Mobilitatea și portabilitatea sunt alte caracteristici esențiale ale tiny houses.

„Acum câțiva ani această piață practic nu exista în România. Această nișă s-a dezvoltat foarte spectaculos și cele mai relevante firme din domeniu prezente la eveniment raportează vânzări de peste 10 milioane de euro în România și în toată Europa.

Programul festivalului

Ziua I – Vineri, 23 iunie 2023

  • 12:00-13.00. Deschiderea festivalului. Conferință de presă. Networking
  • 13:00 – 20:00. Prezentarea conceptelor de tiny houses și vizitarea standurilor expozanților

Ziua II – Sâmbătă, 24 iunie 2023

  • 10:00 – 20:00. Activități specifice la standurile participanților, workshop-uri despre off-grid living, energie regenerabilă, dedicate pasionaților și ateliere și activități pentru copii, în spațiile comune ale festivalului
  • 14:00 – Super show susținut de Scoala de dans New school Old school
  • 15:00 –HADRIANI DJ SET – by OUTDOORZ
  • 19.00-21.00. Petrecere

Ziua III – Duminică, 25 iunie 2023

  • 10:00 – 17.00. Activități specifice evenimentului
  • 13:00 Saxofon și Brunch în natură
  • 17:00. Închiderea primei ediții a Tiny House Festival.

În cadrul festivalului, „vizitatorii vor avea oportunitatea unică de a explora casele expuse, de a studia modelele și de a învăța despre procesul de proiectare și construcție. Expozanții de la Râșnov sunt: Alpin Expert, Casarbor, Doxar Group, Eco Tiny House, IsolAir Thermo, ISH Space, Nest (Nomadic Eco Solutions for Tourism),  Pura Vida Huts, Modulary, Rent a Kub, Tiny Revolution, Tiny Stove, Eco Green City, Magic Villas Concept, Tiny Dream House”, se mai arată în comunicatul de presă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`