Un tratament neobișnuit urmează să fie testat pentru bolile hepatice: Transplantul de fecale de la oameni sănătoși

Un tratament neobișnuit urmează să fie testat pentru bolile hepatice: Transplantul de fecale de la oameni sănătoși
Sursa foto: Profimedia Images

Bolile de ficat sunt a treia cauză de deces prematur în rândul persoanelor sub 40 de ani, spun oamenii de știință care au realizat un studiu clinic care examinează dacă un „transplant de fecale” poate fi benefic pentru persoanele care suferă de boli hepatice avansate.

Ciroza apare atunci când ficatul este cicatrizat și deteriorat permanent

În cadrul studiului, pacienții vor consuma capsule de fecale liofilizate de la un donator sănătos timp de 21 de luni.

Cercetătorii de la King’s College din Londra speră să îmbunătățească sănătatea intestinală a celor cu ciroză.

Potrivit oamenilor de știință din spatele studiului The Promise, boala hepatică cronică (CLD) este singura boală cronică majoră în creștere în Marea Britanie.

De asemenea, aceștia estimează că CLD este a treia cauză de deces prematur în rândul persoanelor sub 40 de ani.

Persoanele care trăiesc cu această afecțiune sunt mai sensibile la infecții, care pot fi mai greu de tratat cu antibiotice.

Cercetătorii consideră că, prin urmare, ar putea fi utilă înlocuirea bacteriilor „neprietenoase” care se găsesc în ficatul afectat cu bacterii donate de la o persoană sănătoasă.

În timpul studiului clinic, va trebui să se consume cinci capsule de rahat uscat pe o perioadă de trei luni.
Pacienții vor urma acest tratament timp de 21 de luni, sau până când vor dezvolta o primă infecție care să necesite o internare în spital.

Studiul va analiza dacă efectele secundare ale cirozei hepatice sunt reduse și dacă este benefic pentru sănătatea ficatului și a sistemului imunitar

Dr. Lindsey Edwards, care conduce studiul, a declarat că infecțiile sunt „o condamnare la moarte pentru pacienții cu afecțiuni hepatice”, iar bolnavii prezintă un „risc ridicat” de a dezvolta rezistență la medicamentele de tratament.

Studiul este finanțat de National Institute for Health and Care Research UK (NIHR) și va implica aproximativ 300 de participanți.

Un studiu anterior privind utilizarea capsulelor fecale, realizat de aceeași unitate de cercetare, a constatat că metoda este sigură și fezabilă.

Prof. Debbie Shawcross, cercetător șef în cadrul studiului, a declarat că capsulele nu au „nici un gust sau miros”, așa cum sugerează numele, și ar putea oferi o nouă speranță pentru pacienții cu ciroză „care nu mai au opțiuni de tratament”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:16 - Salariul minim crește anul viitor la 4.050 de lei și va ajunge la 47% din salariul minim european
17:00 - Creșteți cheltuielile în UE pentru cercetare la 220 de miliarde de euro sau veți fi învinși de SUA și China, avertizează experții
16:59 - Virgil Guran, după ce Comisia Europeană a propus suspendarea parțială a plăților din PNRR: Prim-ministrul să vină și să spună ce trebuie schimbat, banii aceștia nu trebuie să îi pierdem (VIDEO)
16:58 - Dorin Bădulescu (PMP): „În nebunia electorală ar emite orice idee, orice aberație, numai să mai ia niște voturi” (VIDEO)
16:35 - Un fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA într-un dosar privind operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia
16:30 - Zelenski exclude cedarea unui teritoriu în „planul de victorie” și insistă pe integrarea Ucrainei în NATO. Kremlinul îi transmite Kievului ” să se trezească la realitate”
16:21 - Nicușor Dan s-a întâlnit cu Elena Lasconi, în contextul referendumului pe care l-a inițiat: Sunt mai multe lucruri care țin de modul în care activitate primarului este influențată de Parlment și de Guvern” (VIDEO)
16:19 - Motivul pentru care Alexia Eram și Mario Fresh s-ar fi despărțit. Ipoteza uimitoare care a apărut tocmai acum
16:05 - DENT ESTET: Cum obții un zâmbet natural cu ajutorul esteticii dentare digitale
15:56 - Polițele RCA se majorează de la 1 ianuarie 2025. Orașul din România cu cele mai multe daune