Oana Țoiu, despre proiectul USR „Fără păcănele lângă școli”: Vedem o trenare în Parlament a procesului deczional / Vrem să fie scoase în afara localităților, în afara clădirilor rezidențiale (VIDEO)

Oana Țoiu, despre proiectul USR „Fără păcănele lângă școli”: Vedem o trenare în Parlament a procesului deczional / Vrem să fie scoase în afara localităților, în afara clădirilor rezidențiale (VIDEO)
Foto: Facebook / Oana Țoiu

Deputata USR Oana Țoiu susține că în Parlament există „o trenare” în ceea ce privește proiectul „Fără păcănele lângă școli” și că USR, partidul care a inițiat proiectul, dorește ca aceste aparate de jocuri de noroc „nu doar să fie departe de școli și departe de copii, dar să fie duse și în afara localităților, și în afara clădirilor rezidențiale”. Ea a comentat situația, joi, la Știrile B1 TV prezentate de Andreea Moraru.

Oana Țoiu, pe B1 TV, despre proiectul USR „Fără păcănele lângă școli”

Întrebată în ce stadiu mai este inițiativa, deputata USR a spus: „În acest moment, el este la Camera Deputaților, unde se discută încă în o parte dintre comisii, pentru că, din păcate, în momentul în care au fost decise comisiile care trebuie să aibă o opinie asupra acestui proiect, am ajuns la ceea ce poate fi un record în Parlament, un număr foarte mare de comisii, astfel încât proiectul să se miște mai încet, pentru că în spațiul public am văzut declarații de la celelalte partide că ar suține oprirea acestor păcănele, jocuri de noroc, din apropierea copiilor, din apropierea adolescenților și a grupurilor vulnerabile, dar vedem o trenare în Parlament a procesului deczional”.

Întrebată care consideră că e miza tergiversării, ea a afirmat: „Să ne uităm puțin la contextul din România. Avem peste 73.000 de aparate de jocuri de noroc, aparate mecanice, așa-zisele păcănele. Nu vreau să fac neapărat o legătură directă cu asta, dar este puțin probabil să fie doar o coincidență faptul că în declarația de avere a unei persoane din conducerea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc veți descoperi că sunt 100.000 de euro câștigați la jocuri de noroc”.

„Am depus, de altfel, o inițiativă legislativă noi, ca grup parlamentar USR, coordonată de colega mea Diana Stoica, astfel încât să existe acest conflict de interese explicit, pentru că sigur că, atunci când tu ești responsabil să controlezi jocurile de noroc și ai atâta noroc încât de la cel pe care l-ai controlat să câștigi 100.000 de euro, e legitim să ne punem câteva semne de întrebare privind fermitatea cu care aceste controale se fac”, a adăugat Oana Țoiu.

Referitor la datele care arată că 25% dintre elevi joacă la păcănele, deputata USR Oana Țoiu a declarat: „Este uriaș și, de aceea, noi vrem nu doar să fie departe de școli și departe de copii, dar să fie duse și în afara localităților, și în afara clădirilor rezidențiale – și nu suntem unici în Europa cu această idee de a tempera accesul la jocuri de noroc și la păcănele. În Austria, de exemplu, în fiecare land, echivalentul unui județ din România, există maxim un asemenea centru de jocuri la 1.200 de locuitori. În Praga sunt interzise complet”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`