Nicușor Dan: Trei noi linii de autobuz vor circula noaptea în București. Care sunt traseele și cât costă o călătorie

Nicușor Dan: Trei noi linii de autobuz vor circula noaptea în București. Care sunt traseele și cât costă o călătorie
Foto: Nicușor Dan / Facebook

Primarul general, Nicușor Dan, a anunțat miercuri că, în urma analizării cererii de transport, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) va implementa mai multe îmbunătățiri în rețeaua de transport public din București. Astfel, vor fi înființate trei linii de transport public de noapte care vor asigura legături între Centrul Capitalei și zonele din oraș care până acum nu beneficiau de acest serviciu. De asemenea, traseul altor două linii existente va fi modificat pentru a servi și zone adiacente care au demonstrat o cerere semnificativă.

Modificări ale traseelor liniilor de autobuz în București începând cu iunie 2023

Începând cu data de 23/24 iunie 2023, autobuzele N120, N121 și N122 vor circula în noile zone deservite: Baicului, Doamna Ghica, Bd. Timișoara, Romancierilor, Bd. Camil Ressu, Bd. Nicolae Grigorescu, Postăvarului, Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Basarabia, Șos. Morarilor și Șos. Vergului. Aceste autobuze vor fi disponibile la un interval de 30 de minute pe toată durata programului, între orele 22:30 și 05:00.

De la aceeași dată, traseul liniei N104 va suferi modificări. În loc să circule pe Strada Baba Novac, linia va urma traseul nou pe Strada Dristorului, apoi va continua pe Bulevardul Decebal, Bulevardul Unirii și, în cele din urmă, va reveni la traseul său actual. În ceea ce privește linia N109, aceasta va funcționa pe ambele sensuri de circulație pe Bulevardul Corneliu Coposu, scrie G4media.

Transportul pe liniile de noapte: Tarife, beneficii și reguli

Pe liniile de noapte, tariful pentru o călătorie de 90 de minute rămâne același cu cel de pe liniile de zi, adică 3 lei. De asemenea, abonamentele, sumele încărcate în portofelul electronic și călătoriile încărcate pe cardurile de transport sunt valabile și pe aceste linii. Pentru a asigura un proces eficient de urcare și coborâre a pasagerilor, aceștia trebuie să folosească doar prima ușă a vehiculului. Autobuzele vor efectua opriri în stații doar la solicitarea călătorilor. Dacă există pasageri care doresc să coboare, aceștia trebuie să apese butonul Stop” situat pe barele din interiorul autobuzelor. Aceste informații au fost precizate de Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)